Zondag 21 juli 2024
Twentesport

CSI Twente naar hoger gelegen perceel in Geesteren

Geplaatst op 23 maart 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni voor de 37ste keer plaatsvindt in Geesteren, verlegt het accent naar hoger gelegen percelen op de Geesterense es. Hiermee reageert de organisatie op het faillissement van Stal Maathuis. Door een verruiming van reeds bestaande overeenkomsten met diverse grondeigenaren worden de terreinen gespiegeld.

Voorzitter Gerard Maathuis van de organiserende stichting: “Zoals al eerder gecommuniceerd staat CSI Twente los van Stal Maathuis. Het CSI is een autonome organisatie met een beschermde status en een bepaalde rechtspositie in relatie tot het onroerend goed van de failliete boedel. Helaas blijft een stellingname van de curator en de bank over de gebruiksrechten van de stichting uit. Ook wenst men het onroerend goed niet aan de stichting te verkopen, terwijl we in onze optiek prima voorstellen hebben gedaan binnen de hiervoor gestelde termijn, de stichting het terrein al meer dan zestig jaar in gebruik heeft en hierin gedurende die lange periode fors geïnvesteerd heeft. We vinden dat door deze opstelling nogal lichtvaardig wordt omgesprongen met de complexiteit en grote sociaal-maatschappelijke, sportieve en economische belangen die met het CSI Twente gepaard gaan voor heel veel mensen, bedrijven, verenigingen en instanties.”

Maathuis is zeer verheugd met de medewerking van de overige grondeigenaren: ‘Met hen hebben we goede afspraken kunnen maken over circa twintig hectare esgrond. Voor de ontwikkeling van het evenement is het goed nieuws dat we nu duidelijkheid hebben en het accent kunnen verleggen naar belendende percelen. We verhuizen met ons hoofdterrein naar het hoogste punt van de es. Een schitterende plek met prachtig uitzicht op de omliggende landerijen.”

De organisatie loopt op volle toeren.”We proberen van een nadeel een voordeel te maken door het evenement van een hele serie verfrissende impulsen te voorzien. Het programma ziet er veelbelovend uit en de contacten met de internationale ruitertop en nationale federaties zijn in volle gang. We hebben onder meer een vijfjarige overeenkomst bereikt met het KWPN Overijssel over de integratie van de centrale keuring voor jonge spring-, dressuur- en tuigpaarden binnen het CSI en zullen het showprogramma nieuw leven inblazen, met als hoofdact een kür op muziek en clinic van drievoudig wereldkampioen dressuur Edward Gal op zondag.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief