Dinsdag 22 oktober 2024

EHV stunt met punt tegen Ede

Geplaatst op 1 december 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na een serie van tien nederlagen hebben de hockeyers van EHV zondag hun eerste punt gehaald met een verrassend gelijkspel bij Ede, de nummer twee op de ranglijst in de eerste klasse en eerder dit seizoen met 7-2 nog duidelijk de baas in Enschede. Volgens trainer-coach Antoinet Wildeboer past dit resultaat in de opgaande lijn die haar ploeg de laatste weken laat zien. ‘We verloren de vorige twee wedstrijden met 2-1 van onze directe concurrenten Deventer en Apeldoorn, maar hockeyend waren we beter. Het ging er alleen om dat we het voorin lieten liggen en achterin te makkelijk weggaven.’

Haar oordeel over de wedstrijd tegen Ede: ‘We begonnen sterk, waren goed, hadden rust aan de bal, bleven geduldig en kozen de juiste momenten om te gaan. Verdedigend stonden we erg sterk. Ede haalde weliswaar corners, maar die konden we onschadelijk maken. Uit een snelle tegenaanval wist Jan Willem Wijnbergen de 0-1 te scoren, wat tevens de ruststand was.’ De tweede helft was vijf minuten op weg toen Ede na slecht uitverdedigen van EHV de 1-1 scoorde en dat was het sein voor een klopjacht die resulteerde in een serie strafcorners. Uit één daarvan werd het 2-1, waarna EHV de rug rechtte en zich herpakte.

Wildeboer: ‘We wisten dat dit echt onze laatste kans voor de winterstop was en wilden daarom niet opgeven. Vijf minuten voor tijd kregen we onze eerste strafcorner en die werd meteen raak geschoten door Staffan Hengst. Daarna kregen beide ploegen nog kansen, maar het bleef 2-2. En hoewel er voor ons meer had ingezeten, zijn we erg blij met dit eerste punt, dat smaakt naar meer. Als dit niveau het startpunt is voor de tweede helft van de competitie, dan gaan we nog een heel leuk seizoen beleven.’