Dinsdag 22 oktober 2024

FC Twente wint ook in Zwolle

Geplaatst op 23 november 2014 door   ·   Geen reacties

Luc Castaignos 2014-09-28-16h21m51ZWOLLE – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-2 gewonnen. Nadat Ryan Thomas de score opende maakte Luc Castaignos (foto) gelijk. Door opnieuw te scoren zorgde de spits er voor dat FC Twente de drie punten pakte.

Het duel in Zwolle begon leuk, met twee aanvallende ploegen en eigenlijk bleef dat heel de wedstrijd zo. Toch was het in de eerste fase van het duel vooral veel dreiging en weinig echte kansen. Nadat Kyle Ebecilio een goede mogelijkheid voor FC Twente onbenut liet, kwam PEC Zwolle op voorsprong. Het was Ryan Thomas, die op aangeven van Stef Nijland raak schoot. Even leek het er op alsof Zwolle door zou drukken, maar de Twentse defensie wist al snel de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Vervolgens waren het de Tukkers die de beste mogelijkheden kregen. Kort voor rust leidde dat tot de gelijkmaker. Andreas Bjelland stuurde in de 39ste minuut Castaignos de diepte in. De spits nam de bal al vallend aan, slalomde tussen drie Zwolse verdedigers door en passeerde Hahn: 1-1.

Ook na rust bleven de beste kansen voor FC Twente. Castaignos schoot goed in op een eigenlijk te kort passje van Ziyech, Hahn redde. Nogmaals op aangeven van Ziyech tikte Jesús Corona te zacht in. Het bleef een boeiende, open strijd met de beste kansen voor de gasten. Maikel van der Werff kon in de 73e minuut nog voorkomen dat Castaignos kon intikken op aangeven van Robert Schilder. In de 80e minuut was het wel raak: Castaignos scoorde met een volley uit een voorzet van Corona. Het was al weer de achtste treffer voor de spits, die oud-ploeggenoot Brama in de slotfase zag invallen. Castaignos kwam nog dicht bij een derde doelpunt, maar opnieuw was het Hahn die een treffer voorkwam. Dat was niet voldoende om de nederlaag af te wenden, want ondanks het goede keeperswerk, was het FC Twente dat als winnaar uit Zwolle vertrok.

PEC Zwolle – FC Twente 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 28′ Thomas 1-0, 39′ Castaignos 1-1, 80′ Castaignos 1-2

Scheidsrechter: P. Van Boekel

Gele kaart: Lukoki (PEC Zwolle), Kusk (FC Twente)

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak (80′ Brama), Lukoki, Nijland (70′ Ferfelis), Drost, Rienstra, Thomas (80′ Karagounis)

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Mokhtar (81′ Kusk), Castaignos, Corona (87′ Tapia)