Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Lichte kritiek op Kuipers na Engeland – Italië

Geplaatst op 15 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Bjorn KuipersMANAUS – Scheidsrechter Björn Kuipers is inmiddels ook aan het WK in Brazilië begonnen. Samen met assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra leidde hij afgelopen nacht om 00.00 uur (Nederlandse tijd) het topduel tussen Engeland en Italië in Manaus. Niet iedereen was echter te spreken over het optreden van de Oldenzaalse arbiter.

‘Het was echte idioot dat we geen time-outs kregen onder deze omstandigheden’, foeterde de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli tegen het Italiaanse RAISport. ‘Het was onmogelijk om 90 minuten lang met dezelfde intensiteit te spelen.’ Italië won het duel uiteindelijk wel met 2-1.

De kritiek richt zich met name richting de FIFA, die besloot dat het niet warm genoeg was om drinkpauzes toe te staan. Kuipers liet spelers tijdens blessurebehandelingen vervolgens wel extra drinken, maar toch uitte Prandelli zijn kritiek.

Manaus heeft door de ligging te maken met hoge temperaturen en een benauwd klimaat. Mede daardoor had de FIFA aangekondigd dat drinkpauzes mochten worden ingelast als de temperatuur hoger dan 32 graden Celsius zou zijn. Dat was gisteren het geval in Manaus, maar Kuipers besloot niet tot het overgaan op een drinkpauze.

‘Job well done’
Toch waren er ook positieve reacties op het optreden van Kuipers en zijn assistenten. ‘Dat wordt straks trouwens weer een “big hug” in de scheidsrechterskleedkamer. Job well done.’, schreef Volkskrant-journalist Charles Bromet op zijn Twitterpagina. Een ander twitterde: ‘There will definitely be a Dutch team in the #WorldCup final: Louis van Gaal and his squad or referee Bjorn Kuipers and his assistants.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief