Lerin Duarte na galavoorstelling tegen VVV medekoploper in sterrenklassement

Geplaatst op 3 december 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Mark Kemna en Gerrit Megelink waren als rapporteur van TwenteSport.com met veel genoegen getuige van het record van Heracles tegen VVV (7-0). ‘Ik heb de laatste tijden geluk, eerst de 4-4 van SVZW en nu deze wedstrijd’, meldde Kemna. ‘Het was een erg overtuigende overwinning voor Heracles, waarbij VVV-Venlo over de gehele wedstrijd niets in te brengen had. Heracles speelde erg goed combinatievoetbal, waarbij met name de drie middenvelders uitblonken.’ Kemna beloonde heel wat spelers met één of twee sterren: Vejinovic , Duarte, Overtoom (2x), Plet, Quansah 1x.

Gerrit Megelink: ‘Ik heb erg genoten van het tactisch goede voetbal van Heracles. Je kunt je afvragen of VVV-Venlo nu zo zwak was, of Heracles zo goed. Ik houd het op het laatste. Wat mij opviel was dat Heracles het gehele duel presste. Dan loop je het gevaar te veel ruimte weg te geven, omdat je verdedigers op de middenlinie staan. Toch kreeg Remko Pasveer pas in de 77e minuut het eerste schot van VVV-Venlo te verwerken. In de eerste helft openbaarde zich dat door twee doelpunten, terwijl Heracles ook nog een strafschop werd onthouden na een glaszuivere overtreding op Quansah.  De tweede helft was een kopie van de eerste, alleen was de uitvoering nog beter en sneller’, aldus Megelink en ook hij deelde een paar sterren uit: aan Plet en Vejinovic.

Lerin Duarte (foto) stoomt door de twee sterren die hij verdiende tijdens deze wedstrijd op naar koppositie van het sterrenklassement van TwenteSport.com. Samen met Ola John heeft de Rotterdammer nu 10 sterren. John komt overigens morgen nog in actie in Utrecht.  Zie daarvoor de voorpagina.