Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Nipte bekerwinst voor heren Het Ravijn, vrouwen weinig moeite met ZPB

Geplaatst op 16 november 2014 door   ·   Geen reacties

NZNZ3442 ter bals portNIJVERDAL – Beide waterpoloteams van Het Ravijn hebben de halve finales van het KNZB-bekertoernooi bereikt. De heren wonnen zaterdag thuis met 8-5 van De Zijl, maar verloren een dag later de uitwedstrijd met 12-9. Het feit dat de mannen van Marcel ter Bals meer uitdoelpunten maakten, bracht ze een ronde verder. De dames hadden over twee wedstrijden geen kind aan het Barendrechtse ZPB.

In de thuiswedstrijd tegen het Haarlemse De Zijl zag herentrainer Marcel ter Bals (foto) zijn ploeg in de eerste periode tegen een achterstand aanlopen, die vervolgens in de tweede periode werd omgezet in een voorsprong. In de derde periode werd deze verder uitgebreid, waarna in de vierde periode beide ploegen slechts één keer tot scoren kwamen. Sander Veltkamp was topscorer aan Nijverdalse kant, hij gooide vier maal raak en had daarmee een belangrijk aandeel in de goede uitgangspositie voor zijn ploeg.
Het Ravijn – De Zijl 8-5
Periodestanden: 1-2, 2-0, 4-2, 1-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp (4x), Istvan Keresztes (3x) en Laurens-Jan Schothans

Zondagavond was de return in Haarlem en het zou tot een spannend slot komen. In een hard duel had de thuisploeg de overhand en werd vooral in de tweede periode het verschil gemaakt. De laatste periode zou cruciaal worden en Het Ravijn piekte dan ook op het juiste moment. Van 11-6 kwamen de Nijverdallers terug tot 11-8, wat genoeg zou zijn voor de winst. Twee minuten voor tijd leek het bekeravontuur echter in Haarlem te eindigen, toen De Zijl weer op 12-8 kwam en daarmee met één been in de halve finale stond. Toch was het alsnog Het Ravijn dat aan het langste eind zou trekken, toen in de laatste minuut de 12-9 binnen werd gegooid en daarmee een plek in de halve finale veilig was gesteld.
De Zijl – Het Ravijn 12-9
Periodestanden: 2-1, 5-2, 4-3, 1-3

De dames wonnen eerder al hun uitwedstrijd met ZPB (14-5) en ontvingen zaterdagavond de gasten uit Barendrecht. Al snel werd duidelijk dat ZPB wederom geen schijn van kans maakte en halverwege had de ploeg van trainer Wyco de Vries dan ook al een 6-2 voorsprong. Uiteindelijk werd de score verder uitgebreid en werd er simpel gewonnen, maar Het Ravijn speelde slordig en kreeg uiteindelijk acht doelpunten tegen. Internationals Yasemin Smit en Lieke Klaassen namen het team bij de hand, zij scoorden respectievelijk vijf en vier keer.
Het Ravijn – ZPB 13-8
Periodestanden: 4-2, 2-0, 5-3, 2-3
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit (5x), Lieke Klaassen (4x), Nerida Drewes (2x), Charlotte Mensink en Marieke Versteeg

In het weekend van 24 en 25 januari worden de halve finales gespeeld, wederom over twee wedstrijden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief