Dinsdag 22 oktober 2024

Ruime zege heren EHV op GHBS

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In hun tweede competitiewedstrijd wonnen de heren van EHV weliswaar met 6-2 van het Groningse GHBS, maar hebben ze het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Als alle kansen voor rust waren benut, dan was het na 35 minuten al lang en breed beslist geweest. Nu bleef het tot halverwege de tweede helft nog enigszins spannend en dat was bepaald niet naar de zin van de leiding langs de lijn. EHV-manager Peter Bonder: ‘Als we er bij 4-2 één tegen krijgen, en dat zat er echt in, dan moet ik nog zien hoe het afloopt. Je weet dat die gasten een aardige strafcorner hebben, waaruit ze al twee keer gescoord hadden, en dan geef je er toch nog een weg. Gelukkig ging die naast en maakten we het uiteindelijk ruimschoots goed, maar we weten nu waarop we moeten trainen: afwerken, afwerken, afwerken. Waar we wel heel tevreden over zijn, is dat er de hele wedstrijd achterin en op het middenveld goed en geconcentreerd rondgespeeld werd.’

EHV begon uiterst gedisciplineerd aan de wedstrijd en wachtte rustig af tot er ruimte op het middenveld ontstond om vandaaruit met fraaie combinaties de diepte te zoeken. Aanvoerder Tim Lunter was de eerste die met een droge knal het net wist te vinden. Tim Horstink benutte twee strafcorners en Tom Grobben bekroonde een aanval over veel schijven met de 4-2. GHBS had zoals gezegd twee strafcorners benut en rook zelfs even aan de 4-3, maar dat zou toch echt te veel eer zijn geweest. EHV miste talloze kansen, de een nog mooier dan de ander, maar Tim Lunter maakte in de laatste tien minuten aan alle onzekerheid een einde door zowel de 5-2 als de 6-2 te scoren, na werkelijk wervelende aanvallen waarbij hij vrij voor het doel werd gezet. De ruime overwinning geeft de EHV-heren goede moed voor de volgende wedstrijd, aanstaande zondag uit bij Ede, dat met zes punten uit twee duels de te kloppen tegenstander is.