Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Todd gaat op zijn derde zege af in Boekelo

Geplaatst op 8 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

USSELO – Dat de Nieuw-Zeelander Mark Todd (55) ook tijdens deze editie van de Military in Boekelo uitblinkt, mag geen verrassing genoemd worden. Gisteren stond de oud-Olympisch Kampioen na de dressuurproeven al op de eerste plaats, vandaag behield hij de leiding ondanks de slechte weersomstandigheden en de steeds slechter wordende bodem. De Duitse crack Andreas Dibowski staat op de tweede plek. De Nederlander Raf Kooremans, aan de leiding na de dressuur, kreeg de nodige strafpunten en zakte ver terug op de ranglijst. In het landenklassement gaat Duitsland met overmacht aan de leiding, gevolgd door Australië en Zweden. Nederland is gezakt naar een achtste positie.

De crosscountry kende vandaag een wisselend weertype. Sommige ruiters reden in een zacht herfstzonnetje, terwijl anderen zware buien te verduren hadden. De cross bleek derhalve een zware opgave. Meer dan 30 combinaties beëindigden dit zware onderdeel van de wedstrijd vrijwillig of moesten vanwege een val of weigeringen het parcours verlaten. Vooral hindernis 7 bleek een scherprechter, evenals de watercombinatie. Hindernis 7 bestond uit drie sprongen, waarvan de middelste nauwelijks een meter breed was. Van de ruiters vereiste dit de nodige stuurmanskunst, van de paarden een opperste concentratie en gehoorzaamheid. De watercombinatie bleek ook dit jaar een zware opgave te zijn. Gelukkig bleven alle problemen beperkt tot teleurstelling en konden paarden en ruiters gezond en wel naar de stal terug.

Todd (foto), in Boekelo al twee maal winnaar, startte pas om half 4. De omstandigheden waren behoorlijk verslechterd ten opzichte van de ruiters die in de ochtend al aan de start kwamen. Door de hevige buien werd de bodem steeds modderiger, maar dit leek Todd niet te deren. Mooi in balans en in het juiste ritme kwam Todd met zijn paard Campino nergens in de problemen.

De Britse prinses Zara Philips, na dressuur nog derde, moest in de cross na drie weigeringen opgeven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief