Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Wies’n kiek’n ’t WK aflevering 17. Theo Vonk: ‘Ik heb vanaf het begin in Van Gaal geloofd’

Geplaatst op 6 juli 2014 door   ·   6 Reacties

374x hoa-CL3H0358 theo vonkHENGELO – Met andermaal een gouden wissel streek trainer Louis van Gaal alle lof op toen Nederland zich zaterdagavond ten koste van Costa Rica plaatste voor de halve finale van het WK. Theo Vonk, lid van het panel der Wies’n van TwenteSport, geloofde al vanaf het begin in de bondscoach.

De oud-trainer van onder andere FC Twente is na afloop van het duel met Costa Rica (4-3 na strafschoppen) vol lof over Van Gaal. ‘Hij heeft dit hele wereldkampioenschap zo ongelofelijk goed voorbereid, dat je kunt zien dat hij een grote trainer is. Elk mogelijk scenario is zorgvuldig uitgedacht en daar wordt op getraind. Bovendien kan hij met één of twee wissels zo van tactiek veranderen.’

‘Van Gaal is een echte perfectionist’, vervolgt Vonk zijn verhaal. ‘Hij laat alles tot in detail analyseren en stelt zich vervolgens de vraag waar hij van kan profiteren of juist voor moet oppassen. Zelfs de situatie met Sneijder heeft hij perfect aangepakt. Een jaar geleden trapte hij hem nog diep in de stront en dat heeft zijn gewenste effect gehad. De middenvelder speelde zaterdag een fantastische wedstrijd.’

Theo Vonk portretHet inbrengen van Tim Krul was de kers op de taart. ‘Van Gaal wist dat Krul meer kans maakte. Hij is langer en heeft een groter bereik. Als het mis gaat ben je de boerenlul en als het lukt dan ben je de koning.’

‘Ik heb er dan ook moeite mee hoe Van Gaal bij Voetbal International wordt behandeld. Ik snap dat niet, want hij is gewoon een toptrainer. Vanaf het begin af aan heb ik in hem geloofd’, besluit Vonk.

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Jeroen says:

  Nee Theo Vonk je moet de zaken niet verdraaien. Van Gaal krijgt kritiek op zijn gedrag, vooral als het tegen zit en er kritische vragen worden gesteld. Nu is het allemaal mooi en goed, nu lullen ze met Louis mee, maar zodra het tegen zit zie je een anders Louis. Zijn gespleten persoonlijkheid zit hem steeds in de weg en daarmee doet hij zijn kwaliteiten als toptrainer gewoon tekort. Er is door deskundigen nooit getwijfeld aan zijn trainerscapaciteiten, ook niet door de VI mensen, wel aan zijn gedrag.

 2. Geurt says:

  Het is ‘ne briljante paardenlul. Een bal gehakt van een topcoach. Maar…de spelers moeten het doen. Zoals Cruijff Michels groot maakte, zo doet Robben het wel lekker voor Louis’ke.

 3. jos says:

  Geurtje nu snap i k er niets meer van, jij als beterweter moet toch wel achter van Gaal staan,want hij weet ook alles beter!
  Je valt eindelijk van je troon, Proost,Hoera, geef je maar bloot, schaam je niet.

 4. Jeroen says:

  Ach Jos gewoon niet reageren op Geurtje, hij lult maar om te kunnen lullen.
Archief