Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Mannen van Het Ravijn verliezen bekerfinale van UZSV

Geplaatst op 6 juni 2021 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De mannenploeg van de Nijverdalse waterpolovereniging Het Ravijn heeft vandaag de bekerfinale verloren. Het team verloor de wedstrijd om de KNZB-beker in neutraal water van Den Haag met 10-8. En dus werd het huzarenstukje van 1995 niet herhaald.

In de eerste twee kwarten van de finale ging het redelijk gelijk-op, waarbij de ploeg uit Nijverdal zelfs een paar keer een keer de leiding nam. Daarna schakelden de Utrechters een spreekwoordelijk tandje bij en in het derde kwart om in het derde kwart een paar stevige tikken uit te delen.

Uit een schier verloren positie knokte de Nijverdalse ploeg van de vertrekkende coach Ron Loos zich terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk ging het na 4-4 toch nog mis, want de fysieke en mentale krachten en daarmee het geloof in eigen kunnen namen gaandeweg af, wat resulteerde in 10-8 voor de domstedelingen.

Vier jaar geleden moest Het Ravijn, toen nog onder leiding van Ton van Zeeland, eveneens de bietenbrug tegen UZSV, al ging het toen niet om de beker, maar om de landstitel en bovendien in een serie van drie onderlinge ontmoetingen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief