Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Mensink aan roer mannen Ravijn; Diallo bij de vrouwen

Geplaatst op 31 mei 2020 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De mannenploeg van de waterpoloselectie van ZPC Het Ravijn in Nijverdal staat in het nieuwe seizoen onder leiding van Jan Mensink (eerste selectie) en Adam Zaidi (tweede selectie en JO17). Bij de vrouwen treedt Wicher Diallo aan als trainer.

Mensink is een oude bekende, wnt hij coachte het eerste mannenteam in 1995 ook al en won KNZB-beker met Het Ravijn. Hij trainde de afgelopen twee jaar de vrouwenselectie van Het Ravijn, met de toppositie in de afgebroken competitie als laatste resultaat. Mensink komt na een imposante carrière als onder meer bondscoach van de Nederlandse vrouwenselectie en technisch directeur bij Schuurman BZC met meerdere nationale kampioenschappen als resultaat.

Zaidi is evenmin een onbekende voor Het Ravijn. Hij kwam 2008 als sportleraar naar Nederlandom eerst bij WS Twente en vanaf 2011 bij Het Ravijn in het mannenteam te spelen. Voor hem zijn het halen van de bekerfinale en twee keer de finale van het Nederlands kampioenschappen mooie herinneringen.

De aanstelling van Diallo als hoofdtrainer van het vrouwenteam is voor hem een promotie, want afgelopen seizoen was hij de assistent van Mensink bij deze ploeg en trainde hij ook het tweede vrouwenteam. Ondanks dat hij pas 26 jaar is, heeft dus toc al een bilt ervaring als oefenmeester.

FOTOGRAFIE: Wim Beunk

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief