Zondag 19 mei 2024

Sensationele thuiszege voor Hengelose hockeyvrouwen

Geplaatst op 30 april 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De grootste sensatie van het afgelopen hockeyweekend was ongetwijfeld de 2-1 zege van de Twente-dames in Hengelo tegen Quick Stick, de trotse koploper van de tweede klasse.

De thuisploeg blijft ondanks deze drie punten winst nummer laatst, maar volgens trainer-coach Maarten Brals kan dit resultaat zijn de vrouwen de gewenste push geven: ‘De afgelopen weken zagen we al dat we steeds beter aan het hockeyen waren en ik ben erg blij dat dit nu ook beloond wordt. De ploeg blijft er geloof in houden om degradatie te voorkomen en blijft hard werken. Dat we nu uitgerekend tegen de nummer één drie punten pakken is een mooie opsteker en bevestigt dat we goed bezig zijn.’ De doelpunten werden gescoord door Floor Leusenkamp en Merel Kerssenberg.

Almelo wisselvallig
De vrouwen van Almelo, uitkomend in de tweedeklasse, lieten het in Arnhem bij Malburgen in de eerste helft liggen, volgens trainer-coach Remko Gelmers: ‘We begonnen te onzeker en te slap aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 2-0 achterstand bij rust.’ In de tweede helft kwam Almelo terug, maar het leverde slechts één trffer op. De wil en de inzet waren er volgens Gelmers weer, maar de wedstrijd duurde te kort om er nog een remise uit te halen. Gelmers: ‘Een beetje geluk is soms ook nodig, het zat in de tweede helft ook allemaal net niet mee, met voldoende kansen, die bijvoorbeeld eindigden op de paal.’

Voor de mannen van Almelo was het een belangrijke dag om aansluiting te houden met de top vier en in aanmerking te komen voor de daarmee gepaard gaande play offs. Thuis tegen Malburgen was het 5-5 geworden, maar in Arnhem werd het 5-3 voor de mannen van trainer-coach Alexander Enzerink, maar die vindt dat er nog veel te verbeteren valt. ‘We moeten kritisch blijven en zijn nog lang niet uitgeleerd. Dan is het mooi meegenomen dat we vrijdag bij EHV kunnen oefenen, want nu we richting het einde van het seizoen gaan, moet en kan alles alleen maar beter worden.’

EHV-mannen veilig
De hockeymannen van EHV hebben in de eerste klasse lijfsbehoud zeker gesteld. Weliswaar leden de Enschedeërs een 4-0 nederlaag bij koploper IJsseloever, maar hekkensluiter Fletiomare verloor met 1-0 bij Amersfoort waardoor de onderlinge marge van zeven punten met nog twee wedstrijden te gaan onoverbrugbaar is. Trainer-coach Gerard Alblas was niet alleen daarover goed te spreken: ‘Met de rust was het nog 0-0 na een eerste helft waarin we volledig meededen. Omdat we door allerlei oorzaken maar dertien man hadden, kwamen we na rust fysiek te kort om bij te blijven. Dat maakte het verschil en dan is er tegen een ploeg als IJsseloever geen houden aan. Ik vind dat geen schande en heb voldoende potentie gezien om een stijging op de ranglijst voor mogelijk te houden. Het linker rijtje is buiten handbereik, maar de zevende plaats moet er in zitten.’