Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Twentse hockeyteams gaan voor finale van het seizoen

Geplaatst op 23 mei 2024 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HENGELO/ENSCHEDE/ALMELO – Het hockeyseizoen 2023-2024 begint zondag aan het laatste gedeelte. Voor enkele teams van Twentse clubs in de eerste en de tweede klasse staat er nog wat op het spel, voor de andere valt er niets meer te halen of te verliezen. De dames van het Oldenzaalse Bully doen nog mee in de race voor een plaats in de play offs die gaan uitmaken wie er volgend jaar in de Overgangsklasse mag uitkomen. Ze staan tweede achter het Groningse GCHC, dat zondag met een voorsprong van vijf punten en nog twee wedstrijden te gaan ‘hieropan’ komt. Een tweede plaats lijkt dus het hoogst haalbare en de dames van trainer-coach Thiemo Bruning kennende zullen ze hier zeker voor gaan.

In dezelfde klasse staan de de dames van EHV er goed voor, vindt ook hun assistent-trainer Antoinet Wildeboer: ‘We hebben uiteindelijk een heel mooi jaar achter de rug na de promotie, waarbij we vooral een uitstekende tweede seizoenshelft hebben gespeeld. Verdedigend was het uiterst sterk, met maar 26 doelpunten tegen, het zelf scoren daarentegen ging wat lastiger en een kritisch punt is ook dat we te vaak gelijk hebben gespeeld, maar verder hebben we een heerlijke, leergierige selectie die behalve fanatiek wil hockeyen ook een mooie en hechte groep vormt binnen en buiten de lijnen.’ In de tweede klasse draaien de dames van Twente opnieuw vrijwel moeiteloos mee in de bovenste helft van de middenmoot, waarbij de handhaving eigenlijk geen moment in gevaar is geweest. Trainer-coach Tino Stoop ziet het met genoegen aan: ‘We hebben weliswaar nog een paar wedstrijden te gaan, maar over de kwaliteit van het veldspel gedurende de laatste twee seizoenen kunnen we tevreden zijn. Het probleem blijft het benutten van het grote aantal kansen per wedstrijd.’

Daar kunnen de mannen van EHV over meepraten. Het aantal punten dat ze daardoor dit seizoen hebben laten liggen, met de nederlaag bij Apeliotes in Nijmegen als het absolute dieptepunt, heeft ze zelfs danig parten gespeeld in de strijd tegen de degradatie. Met een overwinning zondag bij QZ in Nijmegen kunnen de Enschedeërs hun vertrekkende trainer-coach Richard van Wezenbeek een passend afscheid geven. Het avontuur in het toernooi om de Silver Cup eindigde met een thuisnederlaag in de halve finale tegen Rijswijk, de latere bekerwinnaar. In de tweede klasse, waar ex-EHV-hoofdklassespeler Robbert Woudstra als trainer-coach van Baarn nog volop in de race is voor een promotieplek, draaien de heren van Bully mee in het linker rijtje. In het rechter rijtje lijkt Almelo de dans niet meer te kunnen ontspringen met een achterstand in punten, die alleen theoretisch nog niet onoverbrugbaar is.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief