Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Deto – Drachtster Boys 2-2 (1-2) Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 5 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Mark Kemna

Het was een wedstrijd die misschien maar beter niet gespeeld had kunnen worden. Het weer had te veel invloed op het spel. Beide ploegen leden veel balverlies en de eerste twee doelpunten waren het gevolg van het verkeerd inschatten van de wind. De 0-1 was een bal die nogal lomp werd uitverdedigd. De bal eindigt achter de verdediging valt daar dood neer en kan zo worden ingetikt. De 1-1 was een vergelijkbare situatie waarbij Vincent Bilanovic de kans nog wel koelbloedig afmaakt.

Naast het weer stond ook het veld een goede wedstrijd in de weg, het was veel te hobbelig. Ik had het idee dat die situatie juist in het voordeel van Drachtster Boys was. Dat is een echte werkploeg, terwijl Deto redelijke voetballers heeft. Als ik de trainer van Deto was geweest, had ik geprobeerd de consul te overtuigen het hoofdveld af te keuren en de wedstrijd te verplaatsen naar het kunstgrasveld. Dan was het veld in elk geval niet zo hobbelig geweest.

De eerste helft kwam Deto opnieuw op achterstand. Foeke Bosma dekte aan de verkeerde kant waardoor de bal voor kon worden gegeven en de grote sterke spits van Drachten bereikt kon worden. In het vervolg van de wedstrijd kregen de bezoekers de beste mogelijkheden. Wat volgde was twee keer rood voor Drachten. Zowel op de beide gele kaarten als op de direct rode viel weinig aan te merken. Toch was het niet zo dat het een harde wedstrijd was. De rode kaart was voor hands, waarna Deto een strafschop kreeg, die door Ruud Bruns werd benut.

Je zou dan verwachten dat Deto alles op alles zet om alsnog te winnen. Het gekke is dat er die laatste twintig minuten met elf tegen negen eigenlijk geen kansen meer waren. Dat zal ook met het veld te maken hebben. De lange bal kon niet gespeeld worden en zelfs passes over vijf meter waren niet mogelijk. Zo bleef het dus 2-2.

Deto is me vandaag eigenlijk een beetje tegen gevallen. Ik heb geen leuke wedstrijd gezien en geef dus ook maar een vijf. Sterren heb ik niet uitgedeeld. De man van de wedstrijd vond ik Jelle Teidsma, de spits van Drachtster Boys. Hij won elk kopduel en was continu aanspeelbaar.

Amusementswaarde: 5

Sterren: geen

Man/Vrouw of the match: geen
Scoreverloop:  7. Wagenaar 0-1, 12. Bilanovic 1-1, 37 Woudsma 1-2, 69. Bruns 2-2 (pen.)

Opstelling Deto: Yarbug, Bosma (46.  Pol), Kram, Rumathe, Scheepers (60. Kocks), Ten Hove, Bruns, Fraterman, ,Bilanovic, Weghorst, Ter Avest

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief