FC Twente – Odense BK 3-2 (2-1) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 3 november 2011 door   ·   Geen reacties

‘FC Twente heeft vanavond gewonnen en dat is natuurlijk uiteindelijk het belangrijkste. De eerste helft had de ploeg al veel balbezit, maar kreeg het weinig kansen. De 1-0 voor Odense was een erg ongelukkige fout van Douglas. Op dat moment loop je natuurlijk achter de feiten aan. Toch was ik er niet bang voor, ik heb eigenlijk de gehele wedstrijd het gevoel gehad dat het wel goed zou komen.

Denny Landzaat maakte binnen twee minuten twee goals, net voor rust op 2-1 komen is natuurlijk een mooie opsteker. Op dat moment dacht ik dat het wel gebeurd zou zijn met Odense. Die ploeg kwam na rust toch nog goed terug. FC Twente speelde slordig, had veel balverlies er kreeg het toch moeilijk. Uiteindelijk valt Leroy Fer goed in en maakt hij de 3-2.

FC Twente heeft verdiend gewonnen, overwintert in Europa. Dat is natuurlijk uiteindelijk het belangrijkste. Voor de rest was het niet zo heel denderend, maar als je wint dan zit je goed. Zeker ook na de zware wedstrijd van afgelopen weekend. Dat vind ik wel heel knap. In mijn tijd speelden we vaak goed in Europa, maar verloren het daaropvolgende weekend dan het competitieduel.

Ik geef de wedstrijd een 6 wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Landzaat. Hij maakte twee goede en belangrijke goals.’ (Het eerste doelpunt van Landzaat bleek later een eigen doelpunt van Høegh te zijn.red)

FC Twente – Odense BK 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 11. Fall 0-1, 35. Høegh 1-1 (e.d.), 37. Landzaat 2-1, 62. Fall 2-2, 82. Fer 3-2
Arbiter: Alin Hategan (Roe)
Geel: Douglas, Ruud, Rosales, Landzaat, Johansson, Traoré, Wisgerhof, Bajrami, Sørensen