Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

FC Twente – Vitesse 1-0 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 13 februari 2011 door   ·   1 Reactie

Ik heb een leuke spannende wedstrijd gezien, waarin FC Twente het zichzelf onnodig moeilijk maakte.  Vitesse is een ploeg met een aantal leuke spelers, maar FC Twente is als elftal duidelijk verder. Het had bij rust natuurlijk 2-0 of 3-0 moeten staan. Soms krijg je het idee dat wanneer FC Twente een keer scoort, de ploeg het wel goed vindt. Misschien wel in de wetenschap dat ze zelf toch weinig weggeven en 1-0 wel voldoende is.

De tweede helft kwam Vitesse beter voor de dag en kreeg de ploeg ook kansjes, net als FC Twente. Daardoor bleef het lang spannend en dat is natuurlijk leuk voor het publiek. In de laatste minuut wist Nikolay Mihaylov zich nog te onderscheiden met een prima redding.

Ik heb een leuke wedstrijd gezien en geef een zeven voor de amusementswaarde. Bryan Ruiz was duidelijk niet in vorm, al had hij nog wel een aantal momenten waarop hij zijn kwaliteiten liet zien. Nacer Chadli was dat wel en hem heb ik verkozen tot man van de wedstrijd. Daarnaast sterren voor Theo Janssen, Wout Brama en ook een voor Nikolay Mihaylov, die dat wat hij moest doen uitstekend deed.

FC Twente – Vitesse 1-0 (1-0)

Amusementswaarde: 7

Sterren:
Theo Janssen 1
Wout Brama 1
Nikolay Mihaylov 1
Nacer Chadli 1

Man of the match: Nacer Chadli

Scoreverloop: 39. Chadli 1-0.

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Brama, Chadli (89. Landzaat), Janssen, Ruiz, De Jong, Bajrami (73. John).

Vitesse: Room, Van der Struijk, Kashia, Rajkovic, Yasuda, Riverola, Lopez, Matic (58. Propper), Babangida, Van Ginkel (63. Pedersen/ 84. Stevanovic), Aissati.

Rapporteur Edwin Hilgerink is ex-profvoetballer van oa FC Twente en Heracles

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. TL says:

    Ik was er ook bij maar zag een saaie wedstrijd die in de tweede helft soms een beetje spanning had door de slordigheid van FC Twente. De amusementwaarde in de eerste helft was hooguit een 5 en in de tweede helft een zesje.
Archief