FC Twente – Vitesse 1-0 (1-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 13 februari 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente begon moeilijk aan de wedstrijd, maar was vervolgens de eerste helft oppermachtig. Vitesse heeft eigenlijk geen kans gehad. Hoewel FC Twente de eerste helft sterk speelde, bleven de goals uit en daardoor kregen ze het steeds moeilijker. Het had bij rust 2-0 of 3-0 moeten zijn. Je weet dat wanneer je zelf geen goals maakt, de tegenstander steeds sterker wordt. Vitesse kreeg ook goede kansen, maar Mihaylov pakte een paar goede ballen. Vlak voor tijd kreeg Vitesse nog een grote kans en kwam FC Twente heel goed weg. FC Twente had de wedstrijd na rust af moeten maken. Opvallend vond ik de enorme kans van Chadli. Het leek wel of hij net iets te bang was. Luuk de Jong zat duidelijk niet in de wedstrijd. Normaalgesproken is hij heel gevaarlijk, maar dat was vandaag niet het geval. Uiteindelijk werd het een wedstrijd die gelijk op ging.

Ik geef de wedstrijd een 6,5 als waardering. Als man van de wedstrijd heb ik, net zoals in het stadion, gekozen voor Wout Brama. Hij speelde heel sterk. Om die reden krijgt hij ook een ster. Die heb ik ook voor Douglas, die sterk speelde en heel veel weg haalde. Theo Janssen die een aantal schitterende passes had. En tenslotte een ster voor Nikolay Mihaylov die met een paar prima reddingen zijn ploeg op de been hield.

FC Twente – Vitesse 1-0 (1-0)