Woensdag 24 april 2024
Twentesport

FC Twente – Vitesse 5-0 (4-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 22 december 2010 door   ·   Geen reacties

22 december 2010

‘Ik vond Vitesse in de eerste twintig minuten beter. Maar na de 1-0 was het gebeurd. TDaarvoor had Twente eigenlijk nog maar één kans gehad, toen Theo Janssen de bal verkeerd raakte. Die eerste drie doelpunten van Vitesse hadden nooit mogen zitten. FC Twente speelde in de eerste helft niet sterk, na de rust wel, maar toen was Vitesse nergens meer. Twente speelde achterin goed, hoewel er nauwlijks problemen waren. Bengtsson lijkt me geen echte back. Eigenlijk zaten enkele spelers niet echt in de wedstrijd, maar veel tegenstand was er dus niet. Soms heb je zo’n dag, dat het minder gaat.

Chadli was de Man of the Match. Als hij aan de bal is, wordt het gevaarlijk. Hij is razend snel en wordt steeds beter. Zijn doelpunt was fraai.

Voor de amusementswaarde geef ik een mager zesje. Meer kan ik er niet van maken. Zo denderend was het allemaal niet.

Willem de Vries was een kopsterke oud-speler van FC Twente die in de jaren zestig en beginjaren zeventig als stopper bijna niet te passeren was. Hij woont in Oldenzaal.

Amusementswaarde: 6
Man/Vrouw of the match: Nacer Chadli
Scoreverloop: 29. Janssen, 32. Luuk de Jong (strafschop), 37. Janssen, 44. Chadli, 60. Luuk de Jong
Scheidsrechter: K. Blom
Bezoekersaantal: 23000
Geel: Rajkovic, Jenner, kingston (Vitesse)
Opstelling FC Twente: Boschker; Bengtsson (46. Tiendalli), Wisgerhof, Douglas, Buysse; Brama, Janssen (74. John), Leugers; Rosales, De Jong, Chadli (61. Diba)
Opstelling Vitesse: Room; Kashia, v,d, Struijk, Rajkovic, Drost; Matic, van Ginkel (53. Pluim), Aissati (46. Kingstyon); Stevanovic (63. Snijders), Pröpper, Jenner

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief