Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Heracles – ADO Den Haag: 3-0 (0-0) – Analyse door Willem Neeskens

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond beide ploegen vanmiddag aan elkaar gewaagd. Het verstevigde middenveld van ADO, waar ze met vijf middenvelders speelden, wekte mijn verbazing. Heracles had moeite om er voetballend door te komen. Ze moesten regelmatig de bal uithalen naar de verdediging. Dit resulteerde erin dat Heracles zo af en toe de lange bal moest hanteren. Uiteindelijk vond ik dat Heracles een verdiende overwinning boekte op ADO. Na afloop was er nog wel veel discussies over de gegeven penalty. Vanuit mijn positie kon ik het moeilijk beoordelen.

Ik wil via deze weg toch nog even zeggen dat Heracles een fantastische tweede seizoenshelft heeft doorgemaakt. De ploeg is in 2011, op Ajax en PSV na, de meest scorende ploeg in de Eredivisie. Ook het feit dat Heracles met  de op één na kleinste begroting van de Eredivisie als achtste eindigt, verdient een groot compliment.Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het was een aardig potje en dan vooral voor de supporters van de Heraclieden. Willy Overtoom is voor mij de man van de wedstrijd en krijgt van mij ook een ster. Hij was vanmiddag veruit de beste.

Heracles Almelo – ADO Den Haag: 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 72. Overtoom 1-0 (pen.), 85. Overtoom 2-0, 88. Armenteros 3-0.

Sterren: Overtoom (1).
Man van de wedstrijd:
Overtoom
Amusementswaarde:
7

Arbiter: Janssen
Geel: Toornstra, Derijck

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens (89. Reekers), Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (90. Rienstra), Fledderus, Douglas, Armenteros, Vejinovic (67. Plet).

ADO Den Haag: Coutinho, Kum, Derijck, Leeuwin, Pique (73. Buijs), Radosavljevic, Immers, Toornstra, Verhoek, Bulykin, Vicento (73. Kubik).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief