Heracles – Excelsior: 4-1 (1-0) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 12 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Vanaf minuut één was duidelijk dat Heracles vol voor de winst speelde. Na de vroege rode kaart was het duel eigenlijk al gespeeld. Excelsior beperkte zich tot verdedigen en Heracles kreeg alle ruimte om rustig op te bouwen.

In de tweede helft kwam Heracles nog feller uit de kleedkamer. Het positiespel was goed, er was veel diepgang via de flanken en middels voorzetten waren de Almeloërs regelmatig gevaarlijk. Hier kwam ook de 2-0 uit. Na de 3-0 wisselde Bosz een paar keer. Dit kwam het spel niet ten goede. Uit het niets kreeg Heracles ook een doelpunt tegen. Na het doelpunt werd de ploeg van Peter Bosz weer wakker en scoorde het in blessuretijd nog de 4-1.

Sterren zijn er voor Looms en Everton. Looms speelde heel sterk, was aanvallend gevaarlijk en scoorde ook nog. Everton scoorde niet, maar was bepalend vanwege de rode kaart die Bovenberg kreeg nadat hij Everton onreglementair stopte. Daarnaast vond ik hem heel sterk spelen. Hij zorgde constant voor onrust in de verdediging van Excelsior. Hij is voor mij ook de man van de wedstrijd.
Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Ik heb genoten van het spel van Heracles.

Heracles Almelo – Excelsior: 4-1 (1-0)
Scoreverloop: 33. Fledderus 1-0, 50. Quansah 2-0, 65. Looms 3-0, 75. Fernandes 3-0, 90. Plet 4-1.