Heracles – Heerenveen: 4-1 (2-1) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 19 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles kwam furieus uit de startblokken, maar dat duurde welgeteld drie minuten. Daarna was Heerenveen de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Knullig balverlies van de Friezen zorgde voor de 1-0. Daarna was Heerenveen het spoor ook even bijster. Heracles had wel een veldoverwicht, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. De ploeg van Ron Jans wisselde in de veertigste minuut al twee keer en ik had verwacht dat het daarna beter zou gaan, maar uit het niets scoorde Heracles de 2-1. De goal viel vrijwel identiek als de 1-0, opnieuw door het hart van de verdediging.

Na de rust waren de gasten sterker. Pasveer voorkwam met twee prachtige reddingen de gelijkmaker. Opnieuw viel uit het niets de 3-1. Ik vond dat ook het breekpunt in de wedstrijd. Nog geen twee minuten later was de wedstrijd gespeeld. Darl Douglas kon eenvoudig de 4-1 scoren. Heracles kreeg nog wel een doelpunt tegen, maar speelde de wedstrijd in het laatste kwartier professioneel uit.

Remko Pasveer is voor mij de man van de wedstrijd en krijgt ook een ster. Hij was vooral vlak na rust erg belangrijk met twee prachtige reddingen. Antoine van der Linden krijgt van mij ook een ster. Hij scoorde de belangrijke 3-1 en speelde in de verdediging een degelijke wedstrijd. Voor de amusementswaarde geef ik een 6,5. Heracles heeft verdiend gewonnen, maar het was niet een heel goede wedstrijd.

Heracles Almelo – SC Heerenveen 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 20. Everton 1-0, 34. Vayrynen 1-1, 43. Armenteros 2-1, 57. Van der Linden 3-1, 58. Douglas 4-1, 68. Hagelund 4-2.

Arbiter:Sanders
Geel:Svec, Quansah, Breuer, Kruiswijk
Man van de wedstrijd: Antoine van der Linden (1), Remko Pasveer (1)