Heracles – PSV: 0-2 (0-1) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een leuke wedstrijd gezien waarin Heracles te weinig kreeg.

Heracles begon sterk. In de eerste twintig minuten zat de ploeg van trainer Peter Bosz er strak op en daardoor kwam PSV niet aan voetballen toe. De ploeg uit Almelo hield de linies goed compact. In de eerste helft was de enige kans voor de ploeg uit Eindhoven ook direct raak. Ik vond dat de verdediging hier niet helemaal vrijuit ging.

In de tweede helft leek de domme overtreding van Mark-Jan Fledderus, waardoor hij van het veld moest, het breekpunt in de wedstrijd. Ik had toen echt het gevoel dat Heracles als een kaartenhuis in elkaar zou zakken. Het tegendeel bleek waar. De ploeg uit Almelo bleef zelfs met tien man de betere ploeg. Het breekpunt was voor mij de gemiste penalty van Willy Overtoom. Als hij had gescoord, had PSV de tweede treffer niet meer gemaakt. Uiteindelijk bepaalde Marcus Berg de eindstand op 0-2 en daarmee kreeg Heracles te weinig.

Voor de amusementswaarde geef ik een zeven. Het was een leuke en spannende wedstrijd. Sterren geef ik aan Breukers en Everton. Breukers speelde verdedigend sterk en kwam aanvallend vaak mee op. Everton speelde ook gewoon een sterke wedstrijd. Man van de wedstrijd is voor mijn Marko Vejinovic. Hij is altijd aanspeelbaar en had vanmiddag vrijwel elke keer een goede voortzetting.

Heracles Almelo – PSV: 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 25. Dzsudzsak 0-1, 90. Berg 0-2.

Man van de wedstrijd: Marko Vejinovic
Sterren: Breuker (1), Everton (1).