Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Quick’20 – AFC 1-3 – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 4 september 2011 door   ·   Geen reacties

Quick’20 was beter dan ik had verwacht. Als je naar de uitslag kijkt, lijkt het alsof ze tekortkomen, maar dat is bedrog. Ze spelen best redelijk en creëerden veel kansen. Ik heb er in het laatste half uur tien geteld. En dat waren niet de minste kansen. Genoeg om te kunnen winnen, dus ze hebben zichzelf tekort gedaan.

Ik zag Quick tegen AFC voor het eerst dit seizoen. Van horen zeggen wist ik dat het een jonge en talentvolle ploeg is, maar tegelijk ook broos. Dat werd enerzijds bevestigd. Maar ik ben ook aangenaam verrast. Er zit zeker perspectief in. Het is een ploeg met de intentie om te voetballen, die probeert te variëren. Tegen AFC had Quick vanaf het beginsignaal een licht overwicht, maar de eerste kans van AFC was direct raak. Toch ging de ploeg ongestoord verder met voetballen, wat ook snel de gelijkmaker van Olde Monnikhof opleverde. AFC won met 3-1, maar ze waren niet beter dan Quick. Routine gaf de doorslag.

Dat is ook het probleem van Quick. De jeugdigheid straalt ervan af. Ze moeten één of twee klassen beter worden, om op topklasse-niveau te kunnen spelen. Maar dat kunnen ze, daar geloof ik in. Ze kunnen zich snel ontwikkelen. Waar het mis gaat? Voetballend gezien moet de ploeg ballen veel harder inspelen, nu levert het balverlies op. Ook moet de ploeg sneller afspeelopties kiezen rondom het strafschopgebied, sneller handelen. Verdedigend gezien vind ik dat ze iets scherper morgen zijn. Korter dekken. Het zijn allemaal jongetjes, het moeten mannen worden. En dat is ook helemaal niet erg. Ze doen nu nog teveel op 80 procent. Alles moet naar 100 procent.

Ik geef niemand een ster, want daar was het te mager voor. Ik heb een positieve man of the match en een negatieve man of the match. Positief vind ik Tomas Elbersen. Hij viel goed in en creëerde zelf kansen, waarvan hij er overigens ook een paar miste.
Negatief – en dat is tevens positief bedoeld – noem ik Wouter Weusthof. Omdat hij zoveel beter kan. Hij moet eens naar Wout Brama kijken. Als hij er altijd voor zorgt dat hij binnen tien meter bij de bal blijft, dan neemt hij Quick op sleeptouw. En ik ben ervan overtuigd dat hij dat kan.

Als amusementswaarde geef ik toch een 7, omdat ik veel kansen heb gezien en de wedstrijd daardoor aantrekkelijk was.

Scoreverloop: 9. Jens 0-1, 15. Olde Monnikhof 1-1, 36. Jansen 1-2, 90. Heij 1-3
Amusementswaarde: 7
Man of the match: Elbersen
Sterren: geen
Rode kaart: 90. Tanate, na twee keer geel
Opstelling Quick’20: Ensink, Tanate, Oude Booijink, Veensma (71. Ravelli), Woesthuis, Weusthof, Gouriye (55. Kosters), Olde Monnikhof, Naafs (68. Elbersen), Lammers, Van Benthem

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief