Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Bij wereldbeker in Japan: brons voor Olde Heuvel en Voorhuis

Geplaatst op 14 november 2014 door   ·   Geen reacties

wouter-olde-heuvelOBIHIRO – Hij is terug van weggeweest. Na veel blessureleed heeft Wouter Olde Heuvel als lid van de nieuwe Lotto-Jumbo-ploeg het nieuwe schaatsseizoen aangegrepen om meteen te laten zien dat hij nog steeds hard kan schaatsen. De Lossernaar is bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Japanse Obihiro derde geworden op de 5000 meter. Met 6.26,38 evenaarde hij het oude baanrecord en liet hij zien helemaal terug te zijn op internationaal topniveau na een slepende knieblessure. Olde Heuvel (foto) stond in 2011 voor het laatst op het podium van een World Cup-wedstrijd (individuele afstand). Destijds won hij in Astana de 1500 meter.

Sven Kramer won de race. In een prima baanrecord liet hij al zijn concurrenten achter zich: 6.20,90. Het was zijn 25ste wereldbekeroverwinning op deze afstand. Aleksandr Roemjantsev noteerde de tweede tijd. De 27-jarige Rus was bijna drie seconden langzamer dan Kramer. Bob de Jong werd vierde in 6.25,95. Koen Verweij eindigde als zesde in 6.28,62.

Op de 3000 meter voor vrouwen blonk Jorien Voorhuis uit. De Hengelose begint het seizoen normaliter nogal behoudend, maar rijdt dit jaar al in november tussen de wereldtoppers. Ze vestigde in de race tegen landgenote Linda de Vries een baanrecord met 4.07,05, maar Ireen Wüst, haar ploeggenote bij de Continu-ploeg van Marianne Timmer was twee ritten later sneller met de tijd van 4.04,41. Wüst reed daarmee de beste seizoentijd op de drie kilometer. Haar tegenstandster in de race, Martina Sablikova, werd tweede op 1.20. Jorien Voorhuis greep de bronzen medaille en werd gevolgd door de Nederlandse rijdsters Diane Valkenburg, Marije Joling en Linda de Vries.

Op de 500 meter voor mannen ging de zege naar Jan Smeekens uit Raalte. De rijder van Lotto-Jumbo pakte de eerste zege door de 500 meter in 35,06 te winnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief