Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Drie op een rij voor Olde Heuvel

Geplaatst op 16 november 2014 door   ·   Geen reacties

Wouter Olde HeuvelOBIHIRO – Bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het schaatsseizoen is het drie op een rij geworden voor Lossernaar Wouter Olde Heuvel. Na in het Japanse Obihiro eerder medailles te hebben gepakt op de vijf kilometer (brons) en met de achtervolgingsploeg (goud) voltooide Olde Heuvel met de zilveren medaille op de 1500 meter knap de trilogie.

De afstand werd gewonnen door Kjeld Nuis. Hij realiseerde als enige een tijd onder de 1.46 (1.45,97). Olde Heuvel kwam meteen achter hem door met 1.46,52, goed voor de tweede plek. Koen Verweij maakte het Hollandse feestje compleet. Verweij klokte 1.46,90 en dat leverde hem de bronzen medaille op. Saillant detail: veelwinnaar Sven Kramer, die in Obihiro triomfeerde op de vijf kilometer en op het NK afstanden nog de beste was op de 1500 meter, reikte nu slechts tot de achtste plek.

Foto: Sportfoto.nl (archief); een juichende Wouter Olde Heuvel (links op de foto) in 2011, toen hij achter Ivan Skobrev (midden) en voor Jan Blokhuijsen (rechts) tweede werd op de tien kilometer van het EK in Collalbo.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief