Woensdag 17 april 2024
Twentesport

WK schaatsen: coach Kemkers optimistsich over kansen Olde Heuvel en Voorhuis

Geplaatst op 11 februari 2011 door   ·   Geen reacties

CALGARY – Twee Twentenaren behoren morgen en zondag tot de Nederlandse afvaariging op het WK schaatsen voor allrounders in Calgary. Wouter Olde Heuvel uit Losser is een van de favorieten voor een plek op het erepodium en Jorien Voorhuis (Hengelo) kan ook ver komen in het toernooi. Hun coach bij de TVM-ploeg Gerard Kemkers is tevreden over hun vorm en optimistisch over de kansen van de twee Tukkers.

‘We zullen even moeten afwachten hoe snel Wouter de 500 meter zal rijden. Een 35-er zal nodig zijn, want Shani Davis rijdt zeker een 34-er en zal bovendien ook op de 1500 meter hard gaan. Hij, Håvard Bøkko, de Amerikaan Kuck en ook Skobrev zullen met mijn eigen rijder Jan Blokhuysen tot de favorieten horen’, kijkt Kemkerks vooruit. Hij heeft gemerkt dat Olde Heuvel er klaar voor is. ‘Het team van TVM inclusief de dames Ireen Wüst en Jorien Voorhuis stralde gisteren op de training kracht en kwaliteit uit.’

Bij de vrouwen zijn volgens Kemkers de Canadeze Christine Nesbitt en de Tsjechische Martina Sábliková de grootste kanshebbers op de wereldtitel. Die twee gaan het met Ireen Wüst uitvechten. Ook de kansen voor  Jorien Voorhuis op een goed klassement schat de coach hoog in. ‘Jorien heeft een enorm stabiel en goed seizoen. Ze plaatste zich voor alle wedstrijden die gehouden worden en reed onlangs nog een voortreffelijke 1500 meter in 1.57.9.  Op het snelle ijs hier in Calgary kan ze op alle vier afstanden zichzelf verbeteren. Zo niet, dan gaat het in de toekomst zeker gebeuren’, ziet Kemkers de progressie van de Hengelose.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief