Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Zilver Jorien Voorhuis bij NK afstanden

Geplaatst op 1 november 2014 door   ·   Geen reacties

Jorien-VoorhuisHEERENVEEN – Voor de eerste keer in haar carrière is het Jorien Voorhuis zaterdag gelukt om een podiumplaats te behalen bij de NK afstanden. De schaatsster uit Hengelo werd achter ploeggenote Ireen Wüst tweede op de 3000 meter. ‘Mijn doel was om het beste in mezelf naar boven te halen en dat is gelukt. Dat ik nu als tweede eindig is wel heel gaaf’, liet Voorhuis na afloop van de wedstrijd weten tegenover de NOS. Ze legde de drie kilometer af in 4.06:00 minuten af en kwam daarmee exact anderhalve seconde tekort voor de zege. Met haar prestatie haalde Voorhuis ook een startbewijs voor de World Cup binnen.

‘Ik heb vorig jaar de overstap gemaakt naar het team van Gianni Romme en Marianne Timmer. Toen heb ik al een hele stap gemaakt qua niveau’, vond Voorhuis. ‘Vorig jaar miste ik net de belangrijkste toernooien, maar ik heb nu weer laten zien dat ik dat niveau van vorig jaar vast heb gehouden. Dan blijkt wel weer dat je gewoon vertrouwen in jezelf moet hebben.’

Olde Heuvel
Voor Wouter Olde Heuvel zat een tweede medaille er niet in op de tweede dag van het NK. Nadat hij vrijdag het brons won op de 5000 meter, kwam hij zaterdag op de 1500 meter wel weer in de buurt van het podium. Olde Heuvel eindigde met een tijd van 1.46:5 minuten als vijfde, terwijl de winst opnieuw naar Sven Kramer ging.

Maaike Laagland
Op de 500 meter maakte de 19-jarige Maaike Laagland haar de debuut. Ze werd op het laatste moment nog toegevoegd aan de startlijst, nadat vier deelneemsters forfait gaven. Daarmee was Laagland als laatste geplaatst, maar op die positie eindigde ze uiteindelijk niet. De Hengelose wist namelijk 23e te worden en hield Naomi Weeland nog achter zich.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief