Alles valt op goede plek bij Eurosped Twente

Geplaatst op 12 november 2011 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Eurosped Twente heeft na vijf nederlagen op rij weer gewonnen. In eigen huis werd hekkensluiter Den Helder met 85-53 (18-13, 20-11, 19-14, 28-15) verslagen. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de ploeg van trainer Bart Sengers (foto) ook al te sterk voor de Noord-Hollanders.

Twente startte goed en nam een voorsprong van 18-8. ‘Het werd toen wat rommeliger bij ons. We gaven de punten te makkelijk weg, terwijl we voelden dat we beter waren’, sprak Sengers. ‘We kwamen ook snel in foutenlast en dat was enorm irritant. Daardoor moesten we snel diep de bank op, maar ook die meiden hebben het goed gedaan.’ Aan het einde van de eerste helft maakte Merlin Lammerink het verschil. In de laatste twee minuten scoorde ze negen punten en zorgde zo voor het beslissende gat. Hierdoor kon Sengers in de vierde periode enkele jonge speelsters de kans geven, waarbij de oudste zeventien jaar was. ‘Zij deden precies wat we wilden. Ze speelden heel fris en goed basketbal. Gelukkig hebben we weer een overwinning. Alles viel vandaag op de goede plek.’

Marianne van der Hoek werd topscoorster met 22 punten, gevolgd door Merlin Lammerink. Zij maakte in 17 minuten 15 punten en pakte ook 6 rebounds.