Jong Eurosped Twente kent sterke seizoensopening

Geplaatst op 8 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

DEN HELDER – Eurosped Twente is heel goed begonnen aan de competitie. Bij Den Helder werd met 72-59 (27-14, 38-31, 53-42, 72-59) gewonnen.

Twente begon sterk aan de wedstrijd. ‘We hadden meteen flink wat snelheid erin en de schoten vielen. De voorsprong die we toen hebben opgebouwd hebben we eigenlijk de gehele wedstrijd vastgehouden’, sprak trainer Bart Sengers (foto). In de tweede periode daalde het niveau wel enigszins bij de bezoekers. ‘We wisselden veel door en speelden slordiger. We gooiden de bal soms weg en brachten ze terug in de wedstrijd. In het derde kwart pakten we het weer goed op.’
Toch slonk de voorsprong in het laatste kwart. Met nog tweeënhalve minuut op de klok was de voorsprong geslonken tot zes punten. ‘Toen namen we een time-out en daarna was het verschil snel weer twaalf punten. Ik ben heel tevreden. Dit is wel de insteek van hoe we hier wilden spelen. Blijkbaar hebben we met deze uitslag een aantal mensen verrast en dat is prima, want dat doen we graag. Voor de sfeer is het ook goed. Iedereen was blij, ook de speelsters die minder gespeeld hebben.’
Nieuwkomer Mariëlle van der Hoek werd steeds kort gedekt door Den Helder en had daardoor moeite om van dichtbij de basket te vinden. ‘Met haar lengte heeft ze wel veel rebounds gepakt en uiteindelijk scoorde ze ook nog zestien punten. De andere nieuwkomer Inge Been zat wat minder in de wedstrijd. Ze kwam al snel in foutenlast en moest nog wat wennen aan wat we doen, maar dat komt wel goed.’

Silke Heerts werd topscorer voor Eurosped Twente. Ze scoorde 27 punten en pakte 10 rebounds. Verder vielen twee 15-jarigen op bij Twente. Anke Rikhof scoorde 9 punten en pakte 10 rebounds. ‘Dat is een groot talent. Ze speelt ook in Oranje onder 16 jaar. Dit is een positieve verrassing, maar dit kunnen we natuurlijk niet elke week van haar eisen’, aldus Sengers. De eveneens 15-jarige Pien Nijhuis scoorde 8 punten in 14 minuten tijd.