Eerste zege volleyballers Twente in B-League

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Tegen het tot nu toe nog ongeslagen Sliedrecht Sport boekte Bodyscan Twente de eerste zege van het seizoen. In een spannende vijfsetter trok de ploeg van trainer Henk Goor aan het langste eind: 3-2, met de setstanden 24-26, 25-23, 27-25, 19-25, 15-8. Die score deed volledig recht aan het wedstrijdbeeld, waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren.

Bodyscan Twente begon met spelverdeler Hans Korpershoek, passer-lopers Niels Ringenaldus en Arjan Heupers, midspelers Michiel van Staaveren en Pim Heurman, diagonaal Bart Dost en Robbin Hertong op de libero-positie. Bij 22-21 in de eerste set leidde de thuisploeg nog, maar die voorsprong liet Bodyscan Twente uit handen glippen. Trainer Henk Goor (foto) nam op een 24-25 stand nog een time-out, maar zonder het gewenste effect. In de tweede set, met Jasper Smit op de plek van Bart Dost, was het Niels Ringenaldus die op 17-17 met twee sterke aanvallen het beslissende gaatje sloeg. Diezelfde Ringenaldus zorgde met een rake klap via het blok voor de beslissende 26-24 in deze set.

De derde set liet een vergelijkbaar beeld zien, waarbij Bodyscan Twente halverwege de set een gat van een aantal punten sloeg; 26-24 setwinst was het resultaat. In de vierde set, met Tom Slaghekke op de plek van Pim Heurman, was de concentratie even zoek bij Twente, waardoor Sliedrecht Sport eenvoudig naar 25-19 kon uitlopen. De beslissing in de vijfde set viel eigenlijk al direct aan het begin van de set. Bij 8-3 wisselden de ploegen van sets, en wist Bodyscan Twente met een aantal sterke side-outs de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Al met al maakte de ploeg van trainer Henk Goor de vooraf uitgesproken verwachting dat hier wel eens de eerste punten zouden worden gepakt volledig waar. Opvallend was daarbij de goede blokkering, het uitstekende aanvalsspel van Niels Ringenaldus en de prima invalbeurt van jongeling Jasper Smit, die met een aantal tactische ballen op een aantal momenten cruciale punten binnen sleepte.