Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Jan Berendsen: ‘Ik beschouw dit seizoen als mislukt’

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De teleurstelling bij Heutink Pollux was vanmiddag groot. De ploeg van trainer Jan Berendsen knokte zich in de play-offs om de landstitel tegen Weert terug tot een 2-2 stand, maar Weert won het beslissende duel in Oldenzaal met 1-3. Pollux werd eerder dit seizoen al uitgeschakeld in de beker en dus grijpt de ploeg naast alle prijzen, terwijl het wel als eerste eindigde in de competitie.

‘Weert en wij zaten dichtbij elkaar. In de eerste twee wedstrijden kwamen we net iets tekort. Vorige week zaterdag hebben we erg sterk gespeeld en afgelopen zondag waren we vooral mentaal sterk. Toen viel het kwartje de goede kant op’, sprak speelster Susan Stevelink (foto). ‘Vandaag hadden we het geluk niet aan onze zijde en waren we op alle fronten minder.’ Stevelink had ook geen verklaring voor de slechte fases in de wedstrijd van vandaag, zoals het dramatische begin van de derde set. ‘Zoiets is ons wel vaker gebeurd. We kwamen nog wel sterk terug, maar we konden het niveau van de eerste set niet meer halen. De teleurstelling is nu groot. Ik was ervan overtuigd dat we het zou kunnen lukken. Toen we in de play-offs terugkwamen tot 2-2 hadden we echt de drive en de voorbereiding was ook goed. Heel jammer dat het dan zo eindigt.’ Ondanks de kampioensaspiraties ziet Stevelink dit niet als een mislukt seizoen. ‘We hebben een vrij jong team en ook vier nieuwe speelsters in de basis moeten inpassen. Dat we terugkwamen tot 2-2 was al super en deze wedstrijd winnen zou de kers op de taart zijn. We hebben het dit seizoen super gedaan en hard gewerkt. Het was vandaag uitverkocht en we zijn goed gesteund door de stad en de regio. We gaan nu proberen om volgend seizoen revanche te nemen.’

Trainer Jan Berendsen drukt een heel andere stempel op het seizoen. ‘Ik beschouw het als mislukt. We hebben een goede groep, maar we hebben geen prijs gepakt. We haalden vandaag ons eigen niveau niet. Ik denk dat het omgaan met de spanning een te grote opgave voor ons is geweest’, aldus Berendsen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief