Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Oranje sluit driedaagse winnend af

Geplaatst op 19 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De volleyballers van het Nederlands team hebben de driedaagse oefenserie tegen China winnend afgesloten. De ploeg van de kersverse bondscoach Edwin Benne versloeg in Almelo de Chinese opponent met 3-1 (25-18, 24-26, 30-29, 25-23). Dinsdag en woensdag speelde Oranje respectievelijk in Zwolle en Wijchen, het eerste duel werd verloren, een dag later was China met 3-2 te sterk. Door de zege in Almelo komt de stand op 2-1 in het voordeel van Nederland.

De oefendriedaagse tegen de nummer 11 van de wereldranglijst maakt voor Oranje deel uit van de voorbereiding op de European League. Deze internationale competitie, met de beste landen van Europa, start op 4 juni met een ontmoeting tussen Nederland en Griekenland in het Groningse Leek.

Oranje begon de eerste set met in de basis Abdelaziz, Rauwerdink. Diefenbach, Hoogendoorn, Van Rekom en Bontje. Libero was Jorna. In die opstelling speelde Oranje een sterke pot, waar China met name in het achterveld een zwakke indruk maakte. In de tweede set ontstond er een meer gelijkwaardige strijd, waarin de Chinese sterkhouders Hongmin Bian, 2.10 meter lang, en Ping Chen een groot aandeel in hadden. Aan Nederlandse zijde waren Hoogendoorn en Rauwerdink de belangrijke pionnen.

De interland in de IISPA in Almelo betekende een samenwerking tussen de Nevobo en A Leagueclub Webton Twente, op het duel kwamen zo’n 600 toeschouwers af.  Via de Twitter van @webtontwente is het gehele wedstrijdverslag van minuut tot minuut nog eens terug te lezen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief