Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Pollux sleept beslissingswedstrijd uit het vuur

Geplaatst op 24 april 2011 door   ·   1 Reactie

WEERT – Heutink Pollux is weer helemaal terug in de titelstrijd. Ook de tweede wedstrijd van dit weekend werd gewonnen. In Weert werd het 2-3 (25-17, 24-26, 25-23, 23-25, 11-15). Hierdoor spelen de teams op één mei een vijfde en beslissende wedstrijd om het landskampioenschap.

‘Het ging moeizaam. Dit was zeker niet de beste wedstrijd van de vier, maar wel de spannendste’, sprak trainer Jan Berendsen. ‘Beide ploegen hadden aanvallend moeite om de eerste bal te scoren. Daardoor duurden de rally’s lang en was het soms rommelig.’ Pollux heeft zich dit weekend uit geslagen positie weer knap terug geknokt. ‘De meiden hebben laten zien dat ze kunnen knokken. We hadden dit weekend meer druk met de serve en ook de passing was beter onder controle.’
In de vijfde wedstrijd zal alles beslist worden. Pollux speelt die wedstrijd vanwege de eerste plaats in de competitie thuis. ‘Er zal veel druk bij komen kijken. Er komt veel publiek en ook media. De ploeg die daar het beste mee om kan gaan, zal winnen. Het kan een voordeel zijn dat we dan thuis spelen. Daar hebben we gisteren ook goed gespeeld. Het zal wel weer een heel andere wedstrijd worden waarin we weer onze stinkende best moeten doen. Ik denk dat het met het zelfvertrouwen na deze inhaalslag wel goed zit, maar we moeten ook niet te blij worden. We hebben maar twee wedstrijdjes gewonnen nu en we staan nog steeds met lege handen’, aldus Berendsen.

Lonneke Sloetjes (foto) scoorde 21 punten namens Pollux. Antoinet Posthuma kwam tot vijftien punten.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Een fantastische prestatie. Ik geef het je te doen; een heel seizoen al onzekerheid over de toekomst van het Twentse volleybalbolwerk. Speelsters die bij tal van activiteiten betrokken werden om sponsors te zoeken. En dan toch steeds weer op zo’n fantastische wijze de focus op de sportieve prestaties. Technische staf en selectie van Pollux verdienen alleen al daarom een groot compliment.
    Meiden, nog een keer knallen! Heel veel succes. Met de steun van die geweldige trommelaars en trouwe aanhang moet het lukken: de landstitel naar Twente, de landstitel voor Pollux.
Archief