Prima start EK van zitvolleybalsters Oranje

Geplaatst op 11 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – De zitvolleybalsters van Oranje staan na twee wedstrijden op de eerste plaats in Poule A, voor Duitsland, Rusland en Groot-Brittannië. De eerste wedstrijd werd Rusland geklopt, gisteren wonnen ze van Duitsland met 3-0. De Nederlandse vrouwen waren erop gebrand de Duitse ploeg geen enkele kans te gunnen. En dat pakte uitstekend uit. Oranje speelde vanaf het begin uiterst scherp en het enthousiasme in het veld en op de bank stak ook het Oranje-legioen aan. Met 25-18, 25-14 en 25-8 won Oranje, dat titelhouder is, overduidelijk. Anne Raben (foto) uit Ootmarsum kwam enkele keren in het veld. Josien ten Thije uit Haaksbergen bleef langs de kant. Vanavond is Groot-Brittannië aan de beurt.
In de andere poule gaat de Oekraïne aan kop.

De mannen van Oranje verloren van Duitsland. Het werd 3-0 via 25-19, 25-12, 25-19. Ze staan daardoor op de derde plaats in Poule B, achter Duitsland en de Oekraïne. In Poule A bij de heren staat titelhouder Bosnië-Herzegovina op de bovenste plek.

Voor het eerst in de geschiedenis, vindt het Europees Kampioenschap in zitvolleybal plaats in Nederland. De Europese zitvolleyballers in Rotterdam strijden niet alleen om de gouden EK-medaille maar ook om fel begeerde startbewijzen voor de Paralympische Spelen van 2012 in Londen.