Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Volleyballers Webton kieperen eredivisieclub uit de beker, Set Up’65 en Rivo uitgeschakeld

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   Geen reacties

rinke olthof 11HENGELO – De volleyballers van Webton Hengelo hebben gisteravond gestunt. Ze schakelden eredivisionist Arbo RotterdamFusion uit in het bekertoernooi. De Twentse ploeg komt zelf uit in de topdivisie. Het opmerkelijke was dat de Rotterdammers geen enkele set wonnen. Na afloop stond er 3-0 op het scorebord en dat zijn feestelijke cijfers voor een club die een niveau lager speelt. Coach Rinke Olthof toonde zich een blij en zeer tevreden man na afloop, te meer omdat zijn ploeg de laatste weken nogal stroef draaide. ‘Het is altijd mooi om te stunten tegen zo’n tegenstander. Ze misten een belangrijke speler op de diagonaal, waardoor hun coach mee moest spelen, maar wij konden niet beschikken over de ervaren en degelijke spelers Elmar Heupers en Lee Horsey. Gelukkig hebben we een brede selectie’, zei Olthof.

De eerste set begon met een 5-2 achterstand. ‘We waren even aan het zoeken, maar konden dat gat dichttrekken. Daarna begon het te draaien en wonnen we de set met 25-22’, vertelde Olthof die zijn ploeg in de tweede set bij een 5-0 achterstand tot de orde moest roepen. ‘Dat gebeurt vaak na een goeie set. Dan moet je gewoon doorgaan met je niveau en spel van de vorige set. Dat lukte dus niet. Maar na de time out kregen we de smaak weer te pakken. Een sterke serve-serie van Bas Oude Alink leverde acht punten op. We blokkeerden ze eruit. Mooie set’, aldus de coach. Het werd 25-17.
Het derde bedrijf ging gelijk op. Rotterdam kwam op 21-23, maar twee aces en een prachtig blok van de thuisclub bracht de winst. Het feest was compleet voor spelers en supporters.

Olthof: ‘Het is voor ons heel mooi om zo het jaar af te sluiten en dat geldt natuurlijk ook voor de vereniging die nou Hengelo als thuisbasis heeft.’ Het bekeravontuur gaat door. Webton Hengelo speelt de kwartfinale tegen Vocasa, ook een team uit de topdivisie. Dat betekent dat zeker een team uit deze klasse zich zal plaatsen voor de Final Four. ‘Dat is een unieke kans’, weet ook Olthof die alvast een extra training ingelast heeft voor de komende weken, want de zevende januari is niet ver weg.

De mannen van Rivo Rijssen verloren thuis van Landstede Zwolle en zijn uitgeschakeld. Het werd 3-2. De setstanden waren: 25-19,29-27,13-25,12-25,8-15.

Bij de vrouwen had Eurosped TVT geen probleem met VCN, een ploeg uit de topdivisie. De Almelose ploeg bereikte de kwartfinale via de setstanden 15-25,12-25,18-25. Eurosped TVT ontmoet daarin de winnaar van het duel tussen Sneek en Weert.

Springendal Set Up’65 tenslotte werd uitgeschakeld door Peelpush. Het werd een vijfsetter. In een uiterst spannende wedstrijd in de Ootmarsumse sporthal De Schalm trok Peelpush aan het langste eind via de setstanden 25-19,21-25,21-25,25-20,10-15.

Foto: Rinke Olthof, coach Webton Hengelo

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief