Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Volleybalsters Pollux schilderen om aandacht voor reddingspoging

Geplaatst op 13 januari 2011 door   ·   Geen reacties

12 januari 2011
OLDENZAAL – Sportief gezien gaat het crescendo met Heutink-Pollux. Na inpassing van een aantal nieuwe speelsters heeft het team van trainer-coach Jan Berendsen het ritme van de winst te pakken. De vijfvoudig landskampioen durft zelfs te spreken over een serieuze poging om de zesde landstitel of weer een nationale beker te winnen. Toch loopt het voortbestaan van de club groot gevaar, want er is volgend seizoen geen hoofdsponsor meer. Aan de speelsters zal het niet ligen, ze togen zelfs aan het schilderen. 
De elf speelsters hebben onder leiding van kunstenares Marlies Swarttouw uit Neede elf schilderijen gemaakt voor elf topondernemers/bestuurders in Twente.  De speelsters zullen de schilderijen na de eerstvolgende thuiswedstrijden tegen TVC en Sneek persoonlijk overhandigen aan elf topondernemers in Twente. In dit gebaar van de topspeelsters schuilt de noodkreet, de schreeuw om hulp. Twents talent is er volop. De Heutink-volleybalschool is een enorm succes, maar de continuïteit van volleybal op het hoogste niveau in Twente staat op het spel.

De nabije toekomst van Pollux is dus  hoogst onzeker. Hoofdsponsor Heutink uit Rijssen verlengt het contract niet en andere sponsors zijn afgehaakt. Voorzitter Freddie Bolink gaat zelfs zover dat hij overweegt om Oldenzaal te verlaten wanneer blijkt dat bijvoorbeeld topvolleybal in Almelo of Enschede wel mogelijk is: ‘Ja, als een nieuwe hoofdsponsor vraagt om naar Almelo of Enschede te komen dan zullen we dat serieus moeten overwegen’, aldus Bolink.

Pollux stelt alles in het werk om tijdig voor volgend seizoen de benodigde middelen zeker te stellen. ‘Om jaarlijks serieus mee te kunnen doen om de landstitel hebben we een budget nodig van zo’n € 250.000.’

De speelsters van Pollux zijn voortdurend actief betrokken bij de sponsorwerving. Er is een werkgroepje samengesteld met speelsters die een marketingopleiding volgen/gevolgd hebben. Malou Sommer (foto), Jeanine Stoeten, Susan Stevelink en Antoinette Posthuma hebben samen met Geert Jan Bittink verschillende initiatieven voorbereid. Zo was er in november jl het tweedaags bezoek aan Businessmeeting Twente, gaan speelsters mee naar gesprekken met potentiële sponsors en werd afgelopen zondag een workshop schilderen georganiseerd.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief