Webton Twente steeds aan goede kant van score

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Webton Twente heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de achtste plaats. Concurrent Netwerk STV had tot vanavond één punt minder. De bezoekers uit Tilburg werden met 3-0 (26-24, 30-28, 25-21) verslagen.

De eerste twee sets waren erg spannend. In de eerste set zat Twente steeds aan de goede kant van de score, maar in de tweede set kreeg de ploeg van trainer Brahim Abchir enkele setpunten tegen. Die set werd toch binnengesleept. In de beslissende set had de thuisclub steeds een kleine voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. ‘Het was soms meer spannend dan mooi, maar we hebben wel drie punten’, sprak middenblokkeerder Martijn Sytsma. ‘Af en toe was het typisch vechtvolleybal, met vooral aan het eind van de tweede set een paar rare rallies. Er stond voor beide teams ook een hoop druk op, aangezien we concurrenten zijn. Dat was ook wel een beetje zichtbaar. Met de overwinning hebben we nu wel een goede kans om de play-offs te halen. Ik denk niet dat Netwerk ons nu nog in gaat halen, ook omdat wij meer kansen op punten hebben in de komende wedstrijden.’
Sytsma doelt daarmee onder andere op de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen het nog puntloze Taurus. ‘Daar hebben we nog wel wat mee recht te zetten, want zij gooiden ons wel uit de beker. Ik merk wel dat ons volleybal steeds beter wordt, al gaven we in de afgelopen wedstrijden een voorsprong uit handen. We hebben nu een mooie stap gemaakt.’
Bij Twente werd Janis Freidenfelds man of the match. Hij viel in voor Mark Posthuma en was zeer trefzeker op de ballen die hij kreeg. ‘Dat bracht misschien net de rust die we nodig hadden’, aldus Sytsma.