Dinsdag 30 april 2024

Zeperd voor DOS’37 en een afstraffing voor Enter Vooruit

Geplaatst op 13 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Op eigen veld slikte DOS’37 vanmiddag in de eerste klasse het bitter van de nederlaag waar een punt op de plaats zou zijn geweest.

In de Achterhoek bleek de nog puntloze promovendus Enter Vooruit niet opgrweassen tegen DZC’86/

DOS’37-Dronten 1-2 (1-1)
De thuisploeg trok vanmiddag in extremis aan het kortste eind, want ging diep in blessuretijd met 1-2 de bietenbrug op, waar een gelijkspel meer recht had gedaan aan de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Overigens had DOS’37 de wedstrijd ook gewoon kunnen en misschien wel moeten winnen, want hoeveel mogelijkheden om te scoren heb je als ploeg nodig om een doelpunt te maken… De vraag stellen is hem beantwoorden. Bernd Bove en Maarten Smit kregen na de rust, die met 1-1 was aangebroken, de gelegenheid om de Vriezenveners op voorsprong te zetten, maar ze verzaakten. Voor de pauze golfde het spel op en neer, met kansen voor beide goals, waarvan Stef van der Velden namens de thuisploeg en Jodi de Boer namens de gasten er, in die volgorde, eentje benutten. Na de rust kon het alle kanten op en voor DOS’37 ging het de verkeerde kant op toen invaller Ricardo Ntalu in de 92ste minuut het vonnis voltrok

DZC’68-Enter Vooruit 4-0 (1-0)
Ook na vier wedstrijden staat Enter Vooruit met nul punten nog met lege handen. Uit bij tegen DZC’68 ging de ploeg van trainer Peter Schulte met 4-0 en die uitslag was geenszins geflatteerd, want in Doetinchem had de thuisclub het beste van het spel. De 1-0 viel na een kwartiertje toen Meron Zehaye scoorde na een verdedigende fout van Robert Velten. Dit was ook de ruststand. Wie na de thee een sterker Enter Vooruit verwachtte, kwam bedrogen uit, want juist DZC’68 speelde beter, verdiende meer en kreeg dit ook, al lieten de goals wel lng op zich wachten. Het duurde tot vijf minuten voor het eindsignaal toen Fabian Mensah 2-0 liet aantekenen. De beide doelpuntemakers scoorden elk hun tweede, in dezelfde volgorde: 3-0 door Zehaye en 4-0 door Mensah. Enter Vooruit zal punten moeten pakken, om te beginnen komende week op De Werf tegen Dronten.