Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Heracles Almelo nog niet veilig na verlies bij PEC Zwolle

Geplaatst op 28 april 2024 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/ALMELO – Het is Heracles Almelo vanmiddag niet gelukt zich in Zwolle finaal veilig te spelen,  want de ploeg verloor met 3-1 van PEC. Het was een sleutelduel, want de winnaar zou zich definitief, veilig spelen moet en de verliezermoet dat  komende weken nog zien te evenaren. Dat lijkt mogelijk, maar het moet nog wel even gebeuren.

Op de valreep van het eerste bedrijf schoot Lennart Thy de gastheren vanmiddag naar 1-0. Het belang van de pot was voelbaar voor en tijdens de wedstrijd. Beide teams  hadden de punten nodig om het seizoen als geslaagd te mogen noemen, door het verblijf op eredivisieniveau met minimaal nog een jaar te verlengen.

Na de voorgeschreven pauze ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker, maar PEC stichtte het meeste gevaar bleef komen met dank aan de blauwvingers en dat was voor de Almelose trainer Erwin van der Looi reden verse paarden in de wei te  sturen, maar de goals vielen aan de andere kant. Het waren Vejinovic en Van de Water, de laatste ooit Heraclied, die met twee goals Heracles uiteindelijk

Direct nadat Heracles-trainer Erwin van der Looi een dubbele wissel had toegepast bracht oud-Heraclied Van der Water PEC opnieuw op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. De betere kansen bleven voor de gastheren waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker afstevende op een nederlaag voor de bezoekers. In de extra tijd werd dit onderstreept  door een doelpunt van Filip  Krastev die de 3-1 eindstand op de borden bracht.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief