Dinsdag 30 april 2024

Excelsior’31 gaat nu op kop, SVZW en DETO in zorgen

Geplaatst op 1 december 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Er pakken zich in de hoofdklasse donkere wolken samen boven DETO en SVZW, want beide laagvliegers verloren. DETO beet in het zand bij DUNO en SVZW kon thuis geen potten breken tegen Staphorst. De eer van Twente wordt hoog gehouden door Excelsior’31 dat goede zaken deed door in en van Apeldoorn te winnen.

De ploeg uit Rijssen staat nu bovenaan en is volop in de race voor de eerste periodetitel, SVZW en DETO bivakkeren in de degradatiezone. Excelsior mag het komend weekend opnemen tegen naaste belager Sparta Nijkerk, dat tweede staat met slechts één punt minder.

CSV Apeldoorn-Excelsior 31 0-4 (0-2)
Ofschoon de voormalige ploeg van trainer Peter Wesselink degelijk tegenspel bood was op de ruime zege van zijn huidige ploeg niks af te dingen. Excelsior’31 scoorde voor én na rust twee keer. De eerste twee waren van Hielke Penterman, waarvan de eerste de mooiste was, een staaltje precisiewerk met lob, en extra mooi, want de vijftigste van de spits in het rood-wit van de Rijssense vereniging. Na de thee scoorden Hakim Ezafzafi en invaller Tom Smoes de derde en de vier treffer voor de Rijsenaren, die na afloop gezien de andere uitslagen nu alleen aan kop gaan in de hoofdklasse, met één punt voorsprong op Sparta Nijkerk en twee op Staphorst.

SVZW-Staphorst 0-3 (0-1)
In de eerste helft kon SVZW prima meekomen met de gasten uit Staphorst, maar na de rust domineerde de club uit de Kop van Overijssel en viel SVZW lelijk door de mand. SVZW kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden, maar Nigel Michels en Denis Sahbaz kregen hem er niet in. Kort voor de pauze kwam Staphorst via Pim Brakke wel op voorsprong en kort na de rust werd het 0-2 door een leep balletje van Martijn Brakke. Dat was de beslissing in de wedstrijd. De derde goal, ook van Brakke, viel een kwartiertje voor tijd was een onderlijning van de gang van zaken in deze wedstrijd, met in de tweede helft een superieur Staphorst, dat niet eens tot de bodem hoefde te gaan.

DUNO-DETO 3-1 (2-0)
De mannen uit Vriezenveen hadden in het begin te veel ontzag voor de vestingheren, die daarvan profiteerden. Christian Grandu zette de thuisclub na dik een kwartier op 1-0 en weer dik een kwartier later rondde Roy Talsma een door hem zelf opgezette aanval met een doelpunt af. Kort na rust bracht een doelpunt van Kevin Aman de spanning terug in de wedstrijd en de hoop op een goed resultaat bij de aanhang van de Vriezenveners. En de gelijkmaker hing ook wel degelijk in de lucht boven Doorwerth. DETO kreeg haast en gaf daardoor naarmate de wedstrijd vorderde ook ruimte weg. DUNO profiteerde maximaal en het was weer Talsma die een minuut of vijf voor het eindsignaal de 3-1 scoorde.