Dinsdag 30 april 2024

Stevo doet goede zaken, BWO en TVC’28 onderuit

Geplaatst op 2 december 2018 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Stevo heeft gewonnen van Rigtersbleek en doet daarmee goede zaken in de eerste klasse. De Zweef en Tubantia speelden beide gelijk. BWO en TVC’28 verloren hun wedstrijd.

Bemmel – De Zweef 3-3 (2-2)
Score:  Middelkamp 0-1, Houterman 1-1 (pen.), Jannink 1-2, Houterman 2-2, Nieboer 2-3, Knuiman 3-3.

De Zweef kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, door een doelpunt van Jesper Middelkamp. Toen Bemmel kort daarna rood kreeg leek het een mooie middag te gaan worden voor De Zweef. Een overtreding gaf Bemmel de gelegenheid om vanaf elf meter gelijk te maken.  In de 20e minuut kwam De Zweef opnieuw op voorsprong. Met een fraai schot wist Bemmel opnieuw gelijk te maken. Na rust kwam De Zweef opnieuw op voorsprong, maar een minuut later leverde een afstandschot uit het niets zomaar de 3-3 op.  Beide ploegen kregen nog kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten maar het bleef bij een 3-3 gelijkspel.

TVC’28 – BVC’12 2-4 (1-2).
Score: Meulendijk 0-1, Woessen 0-2, Koelman 1-2, Woessen 1-3, Meulendijk 1-4, Scheper 2-4.

Binnen tien minuten nam BVC een 0-2 voorsprong. Die slechte start van de wedstrijd zou TVC op breken. Vanaf de dubbele achterstand ging de ploeg in de achtervolging. Dat leverde voor rust een doelpunt op via Koelman. Na rust herpakte BVC zaich, Het vergroote de marge tot drie doelpunten en zorgde zo voor de beslissing. In de slotfase kon TVC vanaf de strafschopstip nog wel tegen scoren, maar die treffer kwam veel te laat om de spanning nog terug te brengen.

BWO – FC Winterswijk 0-4 (0-2).
Score: L. Redeker 0-1, Sabotic 0-2, L. Redeker 0-3, Sabotic 0-4.

FC Winterswijk bleek veel te sterk voor BWO. De thuisploeg probeerde het wel, maar kreeg zowel voor rust als na rust twee doelpunten tegen. Daarmee spaarde Winterswijk de Hengeloërs nog, want gezien de kansenverhouding had de score nog veel hoger uit kunnen vallen.

Stevo – Rigtersbleek 2-0 (0-0).
Score: R. Wigger 1-0, N. Wigger 2-0

Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Zowel Stevo als Rigtersbleek zaten niet in de wedstrijd en dus gebeurde er voor rust weinig waaruit aanspraak op een doelpunt gemaakt zou kunnen worden. Slechts een situatie warabij Roy Wigger onderuit ging in het strafschopgebied had, als de scheidsrechter een strafschop gegeven zou hebben, tot een kans kunnen leiden. Na rust kwam er bij Stevo het besef dat er meer voor nodig zou zijn om de drie punten te pakken dan wat de ploeg tot dusver had laten zien. De strijdlust van de thuisploeg werd na 70 minuten beloond. Roy Wigger wist zich vrij te spelen door zich van drie tegenstanders te ontdoen en schoot vervolgens hard raak. Stevo behield het initiatief en kon de score zelfs uitbouwen door Niels Wigger. Na de 2-0 was het duel beslist, ook omdat Rigtersbleek geen pogingen meer ondernam met een beter resultaat uit Geesteren te vertrekken.

Tubantia – WAVV 0-0

Beide ploegen speelden voor rust matig. Daarin was goed te zien, dat bij beide ploegen het vertrouwen ontbrak. Een doelpunt van WAVV werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Na rust was WAVV duidelijk de betere ploeg. Een schot van Kevin van Woerkom raakte de paal. De bezoekers bleven aandringen, maar slaagden er uiteindelijk niet in te scoren. Dat deed Tubantia, dat ook weinig kansen kreeg, evenmin, met een 0-0 gelijkspel tot gevolg.