Dinsdag 30 april 2024

Opmerkelijke zege van Quick’20 bij HSC’21 in knotsgekte

Geplaatst op 24 februari 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Het was hard nodig, de winst van Quick’20 in de derde divisie, maar opmerkelijk was het ook, want de degradatiekandidaat uit Oldenzaal versloeg in de Twentse derby HSC’21 na een 2-0 achterstand uiteindelijk met 2-4, nota bene in Haaksbergen.

Lange tijd hadden de bezoekers niets in te brengen op Groot Scholtenhagen, want HSC’21 domineerde en niet zo’n klein beetje ook. Diego van der Weide scoorde al na tien minuten de 1-0 voor de groenhemden. Quick kwam er hoegenaamd niet aan te pas em het was een klein wonder dat het tot de rust bij 1-0 bleef, Na de pauze werd het regulier 2-0 toen Wessel Witbreuk raak kopte. Het wachten leek op een hogere score voor de ploeg van trainer Daniël Nijhof.

Uit de schulp
De uitzichtloze situatie was reden voor Quick’20 uit de schulp te kruipen, alles of niets, en meteen ontstond er een mooie kans die Melvin Degenaar zich niet liet ontnemen: 1-2. En toen Jan Willem Kamp er een kwartiertje voor afloop ook nog 2-2 van maakte, was alles ineens weer mogelijk, voor beide teams, en volgde een knotsgekke apotheose. Krap tien minuten voor tijd kregen de bezoekers en pengel en Jip Kemna benutte die buitenkans. Weliswaar scoorde invaller Maikel Boelema diep in blessuretijd nog voor de Haaksbergse club, maar dat deed hij in eigen doel: 2-4.