Dinsdag 30 april 2024

Heracles wint door prachtcombinatie Kuwas-Peterson

Geplaatst op 6 april 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Zonder groots te voetballen heeft Heracles vanavond voor eigen publiek met 1-0 van NAC gewonnen. Het doelpunt werd een minuut of tien voor tijd gemaakt door Kristoffer Peterson. De spits liet zijn twaalfde goal van dit seizoen aantekenen. Hij deed dat met het hoofd, want kopte een geweldige voorzet op maat van Brandley Kuwas achter de kansloze doelman Benjamin van Leer.

Het was lange tijd een vrij vlakke wedstrijd, al hadden de Almeloërs wel een permanent overwicht op de club uit Breda die de rode lantaarn draagt en waar de nieuwe trainer Ruud Brood, die ook nog een poos oefenstof gaf in Almelo, degradatie van de ploeg moet zien af te wenden.

In de eerste fase leverde het overwicht van de thuisclub weinig op doordat er vooral van afstand werd geschoten, maar niet hard en niet zuiver genoeg. Mo Osman en Lerin Duarte probeerden het wel, maar het was allemaal niet voldoende precies.

Sterkhouders
In de tweede helft met de verse krachten Bart van Hintum en Maximilian Rossmann namen de mogelijkheden voor de Almeloërs toe, en daarna kwam Joey Konings kwam twintig minuten voor tijd in de kunstwei voor Mohammed Osman, werd de druk groter, maar het duurde tot tien minuten voor tijd eer de sterkhouders Kuwas en Peterson eigenlijk getweeën de bevrijdende 1-0 op de borden brachten.