Dinsdag 30 april 2024

DETO wint op zijn Tottenhams in Berkum en leeft nog

Geplaatst op 9 mei 2019 door   ·   Geen reacties

BERKUM/VRIEZENVEEN – In de hoofdklasse ging DETO een week geleden thuis in blessuretijd onderuit tegen laagvlieger SVZW, zeven dagen later, op de dag van Ajax-Tottenham Hotspur, won de ploeg in extremis in en van Berkum.

Op basis van de tweede helft had de Vriezenveense ploeg met degradatiezorgen enig recht op de drie punten, want in het eerste bedrijf kwam DETO in Zwolle-Noord er amper aan te pas en het was aan keeper Anthony van Zaltbommel te danken dat het team van trainer Jos van der Veen slechts één goal tegen kreeg: een kopbal van Jasper Bremmer. Door het missen van de schoonste kansen kon DETO blijven hopen op een resultaat.

De bezoekers besloten in elk geval minder te talmen en te soppen, togen ten aanval en dat leidde na een klein half uur tot de gelijkmaker toen Coplan Soumaoro een fraaie aanval in het rif van het veld met een doelpunt bekroonde en dat gaf op basis van negentig minuten de verhoudingen goed weer. De wedstrijd duurde evenwel een paar minuten langer en bracht spits Kevin Aman de 1-2 binnen, op z’n Tottenhams dus. Daarmee doet de ploeg goede zaken in het streven aan degradatie en mogelijk zelfs de nacompetitie te ontkomen.