Dinsdag 30 april 2024

HSC’21 stijgt naar de top en Quick’20 nu middenmoter

Geplaatst op 8 december 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Het gaat goed met HSC’21 in Haaksbergen, want door de 2-1 winst van vanmiddag staat de ploeg er met een tweede plek in de derde divisie zondag goed voor. Met het vorig seizoen uit de derde divisie naar de hoofdklasse gedegradeerde Quick’20 in Oldenzaal gaat het moeizaam. Ook dit weekend verloor de ploeg, die thuis tegen JOS niet kon stunten en met 1-2 verloor.

De tweede plek in het klassement is meer dan waarmee HSC’21 bij aanvang van het seizoen rekening hield. Quick’20 ontpopt zich op het niveau van de hoofdklasse tot een middenmoter in de overgangsfase.

HSC’21-EVV 2-1 (1-0)
De thuisploeg ging wervelend van start en kwam al vroeg op voorsprong toen Cenk Uguz doel trof. Daarvoor al had Diego van der Weide op de lat van de vijandelijke veste geschoten. Weliswaar kreeg EVV ook zo zijn kansen, maar erg scherp en zuiver schoten de gasten op Groot Scholtenhagen in het eerste bedrijf nog niet. Na de rust stichtte EVV meer en vaker gevaar en moest HSC’21 alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkómen. Toch kwam de Echter Voetbal Vereniging langszij, toen Rick Polman een strafschop benutte. Dat was voor de groenhemden het sein bij te schakelen. Het leidde tot goede mogelijkheden, maar ook HSC’21 had een penalty nodig voor een driepunter. De strafschop was een kolfje naar de voet van Van der Weide, die dus toch nog zijn doelpunt meepakte. Daarna was het alle hens aan Haaksbergs dek, maar de ploeg van trainer Daniël Nijhof hield stand. Voor de ploeg uit Echt was het belangrijker dat Demen Roumen mee kon in de bus naar Limburg, want die viel uit met nekklachten. De wedstrijd lag veertig minuten stil en de ambulance liet lang op zich wachten. In het ziekenhuis te Enschede bleek de vrees voor een breuk in de nek naderhand ongegrond.

Quick’20-JOS 1-2 (1-2)
Quick’20 wist dat het een zware klus zou worden tegen de ervaren gasten uit de hoofdstad. De kracht van JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam was inderdaad goed ingeschat. De ploeg die vorig seizoen nog eerste klasse speelde bleek oppermachtig in Oldenzaal tegen waar het in Quick’20 een tegenstander trof die vorig seizoen nog in de derde divisie speelde. JOS bleek op Vondersweijde heer en meester met als sterkhouders Raymond Fafiani (ex-FC Twente en Vitesse) en Marcel Huijsman (ex-AZ) bij wie zo ongeveer elke aanval begint. Het was Malcolm Esajas die de gasten al na zeven minuten in de eerste helft op voorsprong zette en Reggie Schaap maakte er met een heerlijk geplaatst schot bijna vanaf de achterlijn tien minuten later voor de Amsterdammers 0-2 van. Quick’20 deed nog wel wat terug toen Luuk Geelen voor de rust de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. Verder kwamen de Oldenzalers niet, al speelde JOS de hele tweede helft met tien man wegens een veldverwijdering op slag van rust.