Dinsdag 30 april 2024

Adriaanse: ‘Door zo’n doelpunt is de stemming ineens wat positiever’

Geplaatst op 1 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente boekte weer een Europese zege, maar de winnende treffer viel in de slotfase. De zege was verdiend. In de saaie eerste helft creëerde de ploeg van coach Co Adriaanse (foto) drie halve kansen, na de rust wat meer waaronder de fraaie Marc Janko na goed voorbereidend werk van Emir Bajrami en Roberto Rosales. Twente wint de poule in de Europa League na een moeizame wedstrijd. Martin Jol, de coach van Fulham, had de beelden van FC Twente-Vitesse goed bestudeerd waarin Twente toonde moeite te hebben met een verdedigend ingestelde tegenstander. Hij liet zijn ploeg derhalve compact spelen zonder al te veel aanvalslust. ‘Daarom werd het een moeilijke partij,’ zei Adriaanse. ‘Fulham trok zich terug op eigen helft. Wij moeten dan goed via de zijkanten voetballen moeten ritme houden en tempo. Dat deden we over het algemeen goed. We domineerden en maakten daarbij niet de fout dat we te snel de lange bal wilden spelen of veel met de bal wilden gaan lopen. In de tweede helft kregen we een paar goede kansen en gelukkig kwam uiteindelijk de goede voorzet waaruit Marc Janko kon scoren.’
Adriaanse besefte dat de wereld er even iets anders uitzag door Janko’s doelpunt. ‘Als het 0-0 was gebleven, zou het er allemaal wat minder rooskleurig uit hebben gezien. Nu was de stemming onder de volgers meteen wat positiever. Tegen Vitesse domineerden we ook, maar hadden we geen geluk.’

Martin Jol (foto rechts) vond het een mooie wedstrijd, maar besefte ook dat hij en zijn elftal door de nederlaag de laatste wedstrijd tegen Odense zullen moeten winnen. Hij vond dat zijn oude club FC Twente een goede ploeg op het veld had staan die zeker thuis goed voetbal speelt. ‘Ze willen altijd aanvallen, proberen voortdurend druk te zetten. Wij wilden daar omheen spelen, maar zoals we dat deden was het niet de manier. De tweede helft speelden we beter, maar de overwinning ging naar hen. Ze hebben veertig wedstrijden achter elkaar altijd gescoord, behalve afgelopen zondag. Ik had het gevoel dat wij ze ook van scoren af konden houden’, redeneerde de Scheveninger. Maar hij zal met een nederlaaf terug naar Londen moetehn reizen.