Dinsdag 30 april 2024

Nederlands vrouwenelftal plaatst zich voor WK

Geplaatst op 27 november 2014 door   ·   Geen reacties

Worm 375x250 CF4A0775 HoaVERONA – Het Nederlands Vrouwenelftal, met FC Twente-speelsters Siri Worm en Anouk Dekker in de basis, heeft zich in het Italiaanse Verona gekwalificeerd voor het WK, dat volgend jaar in Canada wordt gehouden. De equipe van bondscoach Roger Reijners won in Verona met 2-1 van Italië, dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema. Dat was genoeg om de 1-1 van zaterdag in het eerste deel van het tweeluik te compenseren.

Al na acht minuten kwam Oranje op voorsprong. Daniëlle van de Donk zag Miedema vrijstaan op de rand van het strafschopgebied. Haar voorzet was op maat, waarna Miedema simpel raak schoot: 0-1. Bondscoach Roger Reijners zag dat zijn vrouwen na de openingstreffer zat kansen kregen om de voorsprong te vergroten. De tweede treffer viel echter pas vlak voor rust. Miedema omspeelde keepster Laura Giuliani na een fraaie steekpass van Lieke Martens en schoof beheerst de 0-2 binnen. Alsof het zo moest zijn betekende dat de achttiende treffer voor de achttienjarige Miedema in haar achttiende interland.

Oranje ging met een comfortabele voorsprong de rust in, maar vlak na de pauze werd het toch nog penibel. Stephanie van der Gragt schoot een voorzet van Sara Gama ongelukkig achter haar eigen doelvrouw Loes Geurts: 1-2. Italië werd daarna sterker, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam de ploeg niet. Na drie minuten blessuretijd blies scheidsrechter Bibiana Steinhaus voor het laatst op haar fluit en barstte het feest bij de ‘Oranjeleeuwinnen’ los.