Dinsdag 30 april 2024

Eerste klasse-overzicht: Luctor boekt tweede zege op rij

Geplaatst op 29 maart 2015 door   ·   Geen reacties

Van-Zutphen-Eric-224x300HENGELO – Luctor Et Emergo, TVC’28 en Rigtersbleek hebben zondagmiddag in de Eerste Klasse E een minimale zege behaald. Luctor deed dat knap met 1-0 bij Heino, TVC versloeg Grol met 2-1 en Rigtersbleek won van Rheden (2-1). De Zweef verloor van concurrent Rood Wit en moet zich langzamerhand zorgen gaan maken.

Heino – Luctor Et Emergo 0-1
Hekkensluiter Luctor Et Emergo mocht op bezoek bij middenmoter Heino en deed dat zeer verdienstelijk. Na de 5-1 overwinning van vorige week op concurrent Rood Wit, behaalde de Almelose ploeg van Eric van Zutphen (foto) nu een minimale overwinning. Ties Jaarsma was de matchwinner in een duel waarin weinig kansen werden gecreëerd door beide ploegen. Een gelijkspel had de verhoudingen dan ook het beste weergegeven. Luctor pakt echter wederom drie punten en ziet het gat met nummer een-na-laatst Rheden slinken tot één schamel puntje.
Jaarsma 0-1

TVC’28 – Grol 2-1
De ploeg van Douwe Jansen keek na een kleine tien minuten al tegen een achterstand aan tegen degradatiekandidaat Grol. Mart Zieverink zette de gasten uit de Achterhoek op een 1-0 voorsprong. Na een half uur trok Stefan Huizinga de stand echter gelijk, door een afgeslagen bal hard in de kruising te schieten. In de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel en waar beide ploegen eerst nog een grote kans om zeep hielpen, was het uiteindelijk Maarten Booyink die de held van de middag zou worden. Zijn vrije trap van een meter of 25 vloog vijf minuten voor tijd hard achter de Grolse doelman en bezorgde TVC drie belangrijke punten.
Zieverink 0-1, Huizinga 1-1, Booyink 2-1

Rigtersbleek – Rheden 2-1
Het Enschedese Rigtersbleek, dat de laatste twee wedstrijden slechts een punt verzamelde, ging voor eerherstel tegen het laaggeklasseerde Rheden en kreeg dat ook. Al na een minuut spelen zorgde Nick ten Cate voor de droomstart van de thuisploeg, door de 1-0 aan te tekenen. Ruim een half uur later was het Bas Postma die de score verdubbelde en zo zijn zeventiende treffer van het seizoen liet noteren. Waar de ploeg van John Gielink op zoek ging naar meer, was het Rheden dat vlak voor tijd de aansluitingstreffer produceerde en zo de spanning terugbracht in de wedstrijd. De Bleek gaf de voorsprong echter niet meer weg en haalde zo eindelijk weer eens een driepunter.
Ten Cate 1-0, Postma 2-0, Schmitz 2-1

Rood Wit – De Zweef 2-0
De ploeg uit Herman Hegeman ging op bezoek bij Rood Wit en hoopte vertrouwen te putten uit de 3-0 thuisoverwinning tegen Heino vorige week. De Nijverdallers gingen echter met 2-0 onderuit bij de degradatiekandidaat, door doelpunten van Moustaffa Seddigi en Davey Goudt in de tweede helft. Rood Wit komt daardoor op één punt van de blauwhemden en De Zweef mag zich langzamerhand zorgen gaan maken. Waar de promovendus de eerste seizoenshelft lang meedeed in de subtop, komt de degradatiezone nu steeds dichterbij.
1-0 Seddigi, 2-0 Goudt