Dinsdag 30 april 2024

Twentse ploegen Eerste Klasse E winnen niet

Geplaatst op 12 april 2015 door   ·   Geen reacties

JANSEN Douwe DOS;37 trainerHENGELO – Wederom een slecht weekend voor de Twentse teams in de Zondag Eerste Klasse. Nadat afgelopen maandag alleen De Zweef punten wist te pakken, was het zondagmiddag TVC’28 en wederom De Zweef die de eer wisten te redden, door een punt te behalen. Rigtersbleek (5-0 bij koploper Alverna) en Luctor et Emergo (0-2 thuis van Longa’30) verloren.

De Zweef – Concordia Wehl 2-2
Het Nijverdalse De Zweef kreeg bezoek van degradatiekandidaat Concordia Wehl en de gasten uit Gelderland hielpen de thuisploeg al snel in het zadel. Een Concordia-aanvaller kreeg de openingstreffer van De Zweef achter zijn naam, toen hij de bal wilde wegwerken en de bal compleet verkeerd raakte. Hij zag de bal over zijn doelman in het eigen doel belanden. Een misverstand in de Nijverdalse defensie was vervolgens aanleiding voor de gelijkmaker, want Joost Rasing profiteerde door de 1-1 aan te laten tekenen. Het duel leek lang af te stevenen op een gelijkspel, totdat Niels Meijer er vijf minuten voor tijd door middel van een lage schuiver 1-2 van maakte in het voordeel van Concordia. De Zweef reageerde echter een minuut voor tijd, doordat aanvoerder Niels Hegeman een rebound binnen volleerde en zo zijn ploeg nog een punt bezorgde.
Eigen doelpunt 1-0, Rasing 1-1, Meijer 1-2, Hegeman 2-2

Silvolde – TVC’28 1-1
Op een lastig bespeelbaar veld in Gelderland stond het bij rust nog 0-0 tussen Silvolde en TVC’28, maar tien minuten na de thee zette de thuisploeg haar eerste kans direct om in de 1-0. Tien minuten later zag trainer Douwe Jansen (foto) zijn ploeg alweer op gelijke hoogte komen. Spits Kelvin Stopel kopte een corner hard binnen. Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. TVC staat nu achtste, met 31 punten uit 23 wedstrijden.
Tempels 1-0, Stopel 1-1

Alverna – Rigtersbleek 5-0
Rigtersbleek behaalde vorige week zaterdag de tweede periodewinst, thuis tegen TVC’28 (2-0), en sindsdien verloor de ploeg van John Gielink twee keer ruim. Eerst was maandag Silvolde met 4-0 te sterk en zondagmiddag werd het 5-0 voor koploper Alverna. Bij rust stond het nog 0-0 tijdens de topper in Wijchen, maar vlak na rust was Boy van de Beek verantwoordelijk voor de openingstreffer. Na ruim twintig minuten spelen in de tweede helft werd het 2-0 en de laatste tien minuten breidde de thuisploeg de score uit naar 5-0. Rigtersbleek kijkt reikhalzend uit naar mei, als de nacompetitie op het programma staat.
Van de Beek 1-0, Van Gelder 2-0, Shekho 3-0, Ochene 4-0, Ochene 5-0

Luctor et Emergo – Longa’30 0-2
Zowel Luctor et Emergo als Longa’30 kregen de eerste helft kansen op sportpark De Horst, pas tien minuten na rust viel echter de eerste goal. Freek Heinsbroek zette de gasten uit Lichtenvoorde op voorsprong. Weer tien minuten daarna kwamen de Gelderlanders op 2-0. Chris Weenink verdubbelde de score. Na de Achterhoekse doelpunten gebeurde er weinig meer in Almelo. Rheden, concurrent van Luctor in de strijd om degradatie, won met 5-2 van Rood Wit en staat nu vier punten boven de ploeg van Eric van Zuthpen.
Heinsbroek 0-1, Weenink 0-2