Dinsdag 30 april 2024

Eurosped wint van Sneek en houdt hoop op titel

Geplaatst op 19 april 2015 door   ·   Geen reacties

2015-04-18 EUROSPED (1)ALMELO – Eurosped TVT heeft zondagmiddag door een zege op Sneek VC zicht weten te houden op de landstitel. Nadat de ploeg van Jan Berendsen de eerste twee wedstrijden van the-best-of-five verloor, werd het in een overvolle IISPA 3-1 voor de Almeloërs.

De eerste set ging in Almelo nog overtuigend naar de bezoekers uit Friesland. Eurosped zag veel pogingen opgevangen worden en wist zelf geen raad met de smashes die werden afgevuurd door Sneek. Antoinette Posthuma blokte wel enkele ballen en Jeanine Stoeten, Kate Morrell, Britt Bongaerts en Juliét Lohuis maakten punten met hun smashes, maar uiteindelijk ging de set met 25-15 naar de uitploeg.

De ploeg van Jan Berendsen herpakte zich echter in de tweede set. Ondanks dat het wel enkele keren op achterstand kwam, ging het lange tijd gelijk op. Bij een stand van 18-17 in het voordeel van Eurosped, speelde Lohuis een belangrijke rol. Eerst smashte ze haar ploeg naar 19-7 en vervolgens zorgde ze met twee services voor een 21-17 voorsprong. Na onder andere een goede service van Bongaerts, was het Stoeten die met een mooie smash de tweede set voor haar ploeg binnen sleepte: 25-19.

De derde set kende een uitstekend begin voor Eurosped. De Almeloërs kwamen, mede door twee bloks achter elkaar van Stoeten, op 4-0 en 9-1 voorsprong en leken op weg naar een simpele setwinst. Sneek was geen schim meer van de ploeg die in de eerste set Eurosped omver blies, maar kwam toch terug tot 9-9. Vervolgens ging het lang gelijk op in de sfeervolle topsporthal van de IISPA, maar bij een stand van 20-20 was het nu Leo van Rooijen die het voortouw nam. Mede door een smash en een ace van haar kwam haar ploeg op 23-21 en na een slim balletje van Bongaerts won Eurosped uiteindelijk de derde set met 25-21.

2015-04-18 EUROSPED (4)In de vierde set pakte Eurosped wederom gelijk de voorsprong en die gaf het niet meer weg, mede door mooie services van Posthuma en Lohuis en smashes van Morell en Van Rooijen. Uiteindelijk was het Posthuma die op matchpoint het beslissende zetje gaf en zo de 25-16 liet aantekenen, waardoor Eurosped met 3-1 won. Coach Jan Berendsen (foto links) zag het breekpunt in de tweede set: ‘Ik denk dat de service van Stoeten in die set de ommekeer was, toen kregen we veel druk op hun passlinie. Ze werden onrustig bij Sneek en je zag dat het sublieme aan hun kant weg was. Wat er beter ging dat de eerste twee wedstrijden? Alles. Wat er afgelopen week gebeurde, is niet te verklaren. Naar de wedstrijd van zaterdag kijken we net als alle anderen. We moeten winnen, maar ik denk dat de meiden vandaag wel vertrouwen hebben getankt.’

Eurosped TVT – Sneek VC 3-1
Setstanden: 15-25, 25-19, 25-21, 25-16